Celso Paco & Dynamo de Luxe

EnglishSwedish
Celso Paco & Dynamo de Luxe

Afropop-Grooves = Polyrytmiskt Ös!

Med elektrifierad energi och förenad lust till musiken sätter bandet Celso Paco & Dynamo de Luxe den omgivande luften i behagligt intensiv svängning… Gruppens medlemmar har sedan länge och på olika vis kommit i direktkontakt med och fastnat för afrikanska populärmusikstilar. Här möts de i bandets egna sound, starkt präglat av frontmannen Celso Paco, sångare, slagverkare, trummis, dansare och låtskrivare, född och uppvuxen i Moçambique – sedan många år bosatt i Sverige. Bandet framför till stor del Celsos egna kompositioner med grund i traditionell Marrabenta och andra afrikanska popstilar.

Celso Paco är starkt påverkad av musiken och danserna från sitt hemland och tolkar både traditionella sånger och populärmusik från trakterna kring hemstaden Maputo. Han har också inspirerats av musik från grannländer som Sydafrika och Zimbabwe. Förutom övriga afrikanska stilar har även den internationella rock- och jazzscenen gjort starkt intryck på honom.

Gruppen jobbar som ett kollektiv och skapar tillsammans sitt unika sound. Medlemmarna är väl medvetna om musikens rötter, men tvekar inte heller att ta in element från sina egna musikaliska erfarenheter. Alla är väl etablerade musiker inom genrer som folk/jazz/funk/pop/rock/reggae – och, förstås, varierande stilar från den afrikanska kontinenten.

Afro-pop, Afro-jazz, Världsmusik? You name it!  Vi spelar på väldigt varierande ställen, från krogar och jazzklubbar till kulturhus och festivaler…

Oavsett var musiken har sitt stilmässiga ursprung så är bandet Celso Paco & Dynamo de Luxe besjälade av den afrikanska musikens poesi, groove och energi. Lyssna, njut och dansa!

Bandet har släppt kritikerrosade plattorna ”Dugongo” 2011 och ”Moçambique” 2018 och då på det egna bolaget EKO in Gothenburg. Finns på Spotify!

Celso Paco: Sång, slagverk, timbila, mbira, kalimba, xitende mm

Ola Hedman: Elbas

Raymond Karlsson: Trummor, slagverk

Hans Edberg: Gitarrer, munspel

Håkan Hellquist: Gitarrer