Awilas

EnglishSwedish
Awilas

Med fokus på röst och dragspel skapas egna klangvärldar. Experimentellt, oväntat och vackert!

Awilas är den dynamiska nyfolk-duon Larisa Ljungkrona-Mönttinen och Anki Ebonsdotter. En ändlös ström av lekfulla improvisationer, poetiska berättelser, genomträngande uppriktighet och total hängivenhet. Med sång och dragspel i centrum, förgyllt av element som gitarr, kalimba, klockspel, loopar och vatten som droppar, berättar Awilas sina egna historier om livet. Från de mäktigaste bergen till de minsta sandkornen, från urskogar i norr till det lilla envisa skottet som tränger sig genom klippväggen, reser vi med Awilas musik genom tid och rymd. Det helande och det hjärtskärande, det stora och det lilla, det hårda och det mjuka. Ta klivet ut och följ med.

Awilas innovativa lekande med och utvecklande av det folkmusikalisk uttrycket gav dem utmärkelsen ”Årets nykomling” på Folk- och Världsmusikgalan i Helsingborg 2017.

Recensioner:

”Några gånger per år kommer det en svensk skiva som bara knockar mig och nästan inte går att sluta lyssna på. Sång- och dragspelsbaserad delvis improviserad nyfolkmusik som vågar andas och ta ljuvlig tid på sig fram till sina sagolika urladdningar och handlar om svåra och innerliga sidor av människolivet.”

Per Guldbrandsen producent P2-världen

“De båda kvinnorösterna svävar och väver sig samman och går omlott kring varandra i något av det vackraste jag hört på en svensk skiva i år.”

Timo Kangas, Lira musikmagasin

Anki Ebonsdotter: röst, gitarr, loop, kalimba, ibu

Larisa Ljungkrona-Mönttinen: accordeon, röst, klockspel