Aurelia Dey & Avenue

EnglishSwedish
Aurelia Dey & Avenue

Dans, afrobeats, dancehallmusik och dramaturgi, livsbejakande och tänkvärt.

Genom dans, musik, skådespeleri och dialog hittar Aurelia Dey ständigt nya uttryckssätt. Hon tar med sig sitt pro-black- och jämställdhets-budskap tillsammans med sin underhållning och talar öppet om sin mentala hälsa,  kopplad till hennes afrofobiska upplevelse som både ghanesisk och svensk.

Sunday Service – Show
Föreställningen Sunday Service (som också är namnet på kommande album) är en gedigen musikalisk upplevelse med dans, afrobeats, dancehallmusik och dramaturgi. Aurelia Dey, hennes dansare och livebandet “The Neighbours” bjuder på en salig blandning av tung bas, pondusfylld rap, energisk dans och själfull sång. Sunday Service är en interaktiv show där även publiken är med och delar upplevelser, utbyter tankar och föreställningen kan upplevas som terapeutisk på så vis, varje person i publiken är lika viktig och ska känna sig sedd.
Aurelia Dey & The Neighbours vill nå ut till och förena människor från olika livssituationer och klassbakgrund.

Albumet ”Sunday Service” planeras att släppas under sena 2021. Sommaren 2020 släpptes första singeln ”Powerbank” som uppmärksammats i bland annat SVT:s PSL, Göteborgs-Posten, P4 Göteborg och Hymn. I februari 2021 släpptes singeln ”Rising” som spelats på radiokanaler i Sverige, Frankrike, USA och Ghana samt hennes senaste singel “All These Neighbours” som har fått mycket uppmärksamhet i olika feministiska nätverk och blivit lyft i sociala medier av bl..a. Stina Wollter eller instagram profilen mansbebisar. Aurelia Dey har själv skrivit låtarna och producerat tillsammans med Partillo Productions, Lancelot Productions och Carl Ottosson. Dessutom finns gästmusiker på gitarr, fiol och saxofon.

Alpha in the making – Musikbaserad infotainment/humor/monolog. Om svarthet och svart identitet i en västerländsk kontext med humor och värme. Alpha in the making är med andra ord en antirasistisk och jämställdhets musikteater. https://scenkonstportalen.riksteatern.se/

VOICE är en afrobeats & dancehall musik och teaterföreställning som berättar perspektiv om den vuxna svarta kvinnans vardag, om samtidens utmaningar för människor som rasifieras och en inbjudan till ett intimt samtal mellan två vänner, båda härstammar från andra länder än Sverige, där en av dom är whitepassing*. Samtalet berör rasism, privilegier, internaliserad rasism och strukturer. Föreställningen är en uppmaning till en verksam aktivism i samarbete med National Black Theatre Sweden och Sensus.

Afrobeats Invasion är ett projekt för ungdomar och unga vuxna där antirasism och kultur samverkar. Pilot projektet genomfördes September 2021 i Göteborg med stöd av Musikverket och Göteborgs Stad. Hela grejen med Afrobeats Invasion är att deltagande dansare, artister, musiker och producenter ska få nätverka och dela erfarenheter för att bilda en bättre värld.
Aurelia Dey & The Neighbours verksamhet som verkar inom genren afrobeats och dancehall förenar i detta projekt ungdomar med olika klasstillhörighet och bakgrunder genom musik, dans, workshops, samtal, diskussioner och producerar tillsammans en föreställning för allmänheten med en antirasistisk värdegrund.

Aurelia Dey gör även Skapande Skola projekt och finns med i Kulturkatalogen Väst med föreställningen Afrobeat Invasion: https://www.kulturkatalogenvast.org/Arrangemang/id/3706

Aurelia Dey: sång / rap / toast, percussion
Partillo: trummor / percussion / pad
Rasmus Snögren: keyboard
Mathilda Fritzell: elguitar, kör
Hilda Ekstedt: altsaxofon, percussion, kör
Cecilia Moore: baryton saxofon, kör
Ewemande “Smooth” Ehiwe: dansare
Amanda Perez: dansare
Henriket Talu: dansare
Louie Menke: percussion