Aurelia Dey & The Neighbours

EnglishSwedish
Aurelia Dey & The Neighbours

Dans, afrobeats, dancehallmusik och dramaturgi, livsbejakande och tänkvärt.

Genom dans, musik, skådespeleri och dialog hittar Aurelia Dey ständigt nya uttryckssätt. Hon tar med sig sitt pro-black- och jämställdhets-budskap tillsammans med sin underhållning och talar öppet om sin mentala hälsa,  kopplad till hennes afrofobiska upplevelse som både ghanesisk och svensk.

Sunday Service – Show
Föreställningen Sunday Service (som också är namnet på kommande album) är en gedigen musikalisk upplevelse med dans, afrobeats, dancehallmusik och dramaturgi. Aurelia Dey, hennes dansare och livebandet “The Neighbours” bjuder på en salig blandning av tung bas, pondusfylld rap, energisk dans och själfull sång. Sunday Service är en interaktiv show där även publiken är med och delar upplevelser, utbyter tankar och föreställningen kan upplevas som terapeutisk på så vis, varje person i publiken är lika viktig och ska känna sig sedd.
Aurelia Dey & The Neighbours vill nå ut till och förena människor från olika livssituationer och klassbakgrund.

Albumet ”Sunday Service” planeras att släppas under sena 2021. Sommaren 2020 släpptes första singeln ”Powerbank” som uppmärksammats i bland annat SVT:s PSL, Göteborgs-Posten, P4 Göteborg och Hymn. I februari 2021 släpptes singeln ”Rising” som spelats på radiokanaler i Sverige, Frankrike, USA och Ghana samt hennes senaste singel “All These Neighbours” som har fått mycket uppmärksamhet i olika feministiska nätverk och blivit lyft i sociala medier av bl..a. Stina Wollter eller instagram profilen mansbebisar. Aurelia Dey har själv skrivit låtarna och producerat tillsammans med Partillo Productions, Lancelot Productions och Carl Ottosson. Dessutom finns gästmusiker på gitarr, fiol och saxofon.

“Aurelia Dey & The Neighbours”
Aurelia Dey: sång, rap, toast, percussion
Partillo: trummor, percussion, pads
Rasmus Snögren: keyboard
Mathilda Fritzell:elguitar, kör
Hilda Ekstedt:kör, percussion, altsaxofon
Cecilia Moore: baryton saxofon, kör
Ewemande “Smooth” Ehiwe: dansare
Alva Hansen: dansare
Henriket “Dhq HEnna” Talu: dansare

Julia Korn: turnéledare & projektmedarbetare

Alpha in the making – Musikbaserad infotainment/humor/monolog. Om svarthet och svart identitet i en västerländsk kontext med humor och värme. Alpha in the making är med andra ord en antirasistisk och jämställdhets musikteater. https://scenkonstportalen.riksteatern.se/

Aurelia Dey gör även Skapande Skola projekt