Andra Generationen

EnglishSwedish
Andra Generationen

”Skandinaviens bästa balkanband”-”Som ett svensktextat soundtrack till en Kusturica-film”

Andra Generationen
Ingemar Stenmark
(text & musik Andra Generationen)
Ag Records
Releasedatum: 26 Januari 2024

Balkansväng i skidbacken, Opa!

Sveriges hetaste balkanband Andra Generationen hyllar legendaren Ingemar Stenmark med vilda trumpeter balkanstuds och umpa, umpa som passar perfekt till Afterski. Andra Generationen har underhållit Sverige i mer än 35 år och tävlat i melodifestivalen två gånger.

Ny Singel ute 10 Maj!

”Vi Vill Leva, Vi Vill Dö i Göteborg” är en energisk poplåt med influenser från Balkan som sprudlar av Göteborgs anda. Låten är en fartfylld och svängig cover på den officiella Göteborgshymnen och tar lyssnaren med på en musikalisk resa genom staden. Med en mix av moderna pop- och folktoner, skapar låten en unik och dansant känsla som får alla att vilja sjunga med. Texten hyllar Göteborg och dess kärlek till staden, samtidigt som den bjuder på en upplyftande och livsbejakande attityd. Med sina balkaninspirerade arrangemang och pulserande rytmer blir ”Vi Vill Leva, Vi Vill Dö i Göteborg” en riktig partyhymn för alla Göteborgsälskare och musikentusiaster. Låten är ett måste på spellistan för alla som vill uppleva Göteborgs pulserande musikscen och känna den speciella glädjen och stoltheten över staden. Så slå på volymen och låt dig ryckas med av denna härliga och livfulla låt som är Göteborg i en musikalisk förpackning!

New Singel Out Now Swedish Fika

2023 firar balkanbandet Andra Generationen från Göteborg smått otroliga 35 år!

Vi vill gärna fira det i förskott och bjuda på en musiktårta med balkanstuds.
Här är vår tolkning av födelsedagslåten JA MÅ DU LEVA. Vi vill tacka dig som delat med oss oförglömliga ögonblick. Det har varit på bröllop, begravningar, studentfester, melodifestivaler, stadsfestivaler, världsmusikklubbar, konserthus, utomlands och inomlands.

New Singel Out Soon!

Lystring gott folk,
Den 29 oktober är det ingen vanlig dag. Det är fredagen då fredagsmyset och tacon byts ut mot balkanparty och čevapčiči eftersom det är universumpremiär för Andra Generationens nya låt
Katastrofa Mekanizam.
Låten handlar om att allt vi behöver i livet är tid. Tid för att åldras och se och göra saker som man tycker är kul samt att dela med sig av det man har till andra som inte har så mycket.
Opaaa!

 

 

 

Biljetter finns på www.nefertiti.nu
OBS, Jazzföreningen Nefertiti har flyttat sin verksamhet till Valand.

Nu är det dags att dra på sig dansskorna som har legat i källaren. Förmodligen är vi alla lite folkskygga efter coronan men it is time to change detta.
Tiden är kommen för att vi återigen ska känna Livemusiken i örat och låta kroppen röra sig till takten.
Världspremiär blir det denna kväll för nya låten Katastrofa Mekanizam som handlar om att allt vi behöver i livet är tid för att åldras och göra saker som man tycker är kul.

Köp en biljett, det kommer bli fett.

Opaaa!

Nu på Fredag 14/2 2020 kl 08.30 är Andra Generationen Gäster på Radio Partille Radio 88.

ANDRA GENERATIONEN – LEILA FRÅN HISINGEN

Andra Generationen ger ut en ny låt som handlar om KÄRLEK och HISINGEN.

Det händer att man trampar snett och inte gör rätt….

Andra Generationen firade 30 år förra året och kalaset är slut. Bandet rullar

vidare i alla möjliga och omöjliga taktarter.

Låten släpps fredagen den 10 Januari 2020.

Presskontakt

Stevan Tomulevski

0706-83 70 39

stevan.tomluevski@gmail.com

ANDRA GENERATIONEN CELEBRATES 30 YEARS – THANKS TO YOU!

”Skandinaviens bästa balkanband”

”Som ett svensktextat soundtrack till en Kusturica-film”

2018 firar balkanbandet Andra Generationen från Göteborg smått otroliga 30 år! Det var 1988 seom Vlatko Ancevski, Teddy Paunkoski och Stevan Tomulevski samlade ihop sig med några musiker till i ett unket rum i de nedlagta varvslokalerna på Hisingen i Göteborg och började spela tillsammans. Många medlemmar har kommit och gått, men de tre herrarna har hållit fast vid och utvecklat sitt uttryck. Idag, på gränsen till 2018 bildar Vlatko, Teddy och Stevan bandet tillsammans med Vlatko Gicarevski, Mats Nilsson och sättningen trummor, bas, gitarr, dragspel/synt, två saxofoner och mycket och glad sång skapar det kompromisslösa sväng gruppen är så känd för.

Förutom ett oräkneligt antal spelningar runt om i Sverige och övriga Europa, har svänget tagit bandet till Melodifestivalen inte mindre än två gånger, en av gångerna tillsamman med Dogge Doggelito. Men gruppen har också producerat fyra skivor, ett antal videos och ett eget vin som finns att finna i både röd, vit och rosévariant på systembolagets beställningssortiment. För den som inte önskar Slivovica till sin Kebabpizza…

Men det allra viktigaste Andra Generationen presterat de senaste trettio åren är ett antal oförglömliga ögonblick för många människor! Det har varit på bröllop och studentfester, stadsfestivaler och världsmusikklubbar, konserthus och casinon, utomlands och inomlands. Och det är precis på det sättet gruppen vill fira under 2018 – genom att spela sin musik för dem som är själva förutsättningen för att bandet kunnat hålla på så länge – PUBLIKEN!