Anders von Hofsten

EnglishSwedish
Anders von Hofsten

Soul med afrikanska och brasilianska rytmer med sången i centrum.

Anders von Hofsten är redan en veteran inom den svenska soul-, jazz-, pop och världsmusikvärlden som sångare, pianist, producent och kompositör. Som ledare för Malmöbaserade 10-mannasoulbandet The Family Tree turnerade han i Skandinavien och släppte skivan “Rouse!” med hiten “Together”. Bandet var en välkänd svängmaskin och invaderade klubbar och festivaler med sin elektriska mix av funk, jazz, soul och hiphop.

Anders har turnerat som sångare och keyboardist med artister som Ashoo, Hada Raina, Robyn, Jennifer Brown, Cajsalisa, Amanda Jenssen. Han har producerat och skrivit åt Kaah och andra, och är en av de mest eftersökta studiosångarna i Sverige, och har lånat sin röst åt hundratals demos och skivinspelningar. Bland artisterna är Christian Walz, Samantha Mumba, Solomon, och inte minst stjärnorna från den gamla Cheironstudion, där Anders jobbade i många år: Britney Spears, Westlife, Backstreet Boys and N’Sync för att nämna några.

Anders driver skivlabeln Soul Dog Records, där han har släppt albumet ”Bottom Of A Heart” under namnet Hofstone, samt två skivor med brasilianska sångerskan Simone Moreno, som han också turnerar med som bandledare och pianist. Låten ”Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö)”, med Timbuktu, och som han var med och skrev, blev en hit i svensk radio, och Moreno’s andra skiva i Sverige, ”Planetas”, släpptes 2011 – den fick fina recensioner och vann Manifestpriset 2012. 2006 deltog Simone Moreno i Melodifestivalen med låten ”Aiayeh (the Music Of The Samba)”, medkomponerad av Anders och med dem båda på scen. Hofstone har också gästat andra artister och band, så som”Sommarängel” (Emrik), ”Wu Girls” (Shy) och ”Around the world” (Latin the Mood).

Anders tillbringar mycket tid i sin studio (Soul Dog Studio) hemma i Stockholm, där han producerar, skriver och spelar in olika projekt. Det senaste är hans egen kommande soloplatta, som kommer att släppas under 2016. Han undervisar dessutom i sång och piano, samt leder workshops på folkhögskolor och musikhögskolor, för att skicka vidare musikens flamma till kommande generationer!