Anders von Hofsten

EnglishSwedish
Anders von Hofsten

Soul med afrikanska och brasilianska rytmer med sången i centrum.

Anders von Hofsten (aka Hofstone) är malmösångaren och pianisten som älskar allt som svänger. Han har sjungit och spelat med souleliten – Blacknuss, Robyn, Amanda Jenssen, Titiyo, Kaah är några namn.
Som sångare, pianist, producent och låtskrivare har han färdats från tiomanna-funkbandet The Family Tree, via soulplattan ”Bottom Of A Heart”, till allehanda brasilianska rytmer med sångerskan Simone Moreno, som han är kapellmästare för och turnerar med land, riken och kontinenter runt, med bandet Os Lourinhos. Anders har också producerat Morenos två senaste, rosade skivor ”Samba Makossa”, med Timbuktu-duett-hiten ”Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö)”, samt den senaste ”Planetas” – en konstnärlig triumf, som hyllades i pressen och bl a vann Manifestpriset.

Anders har turnerat som sångare och keyboardist med artister som Ashoo, Hada Raina, Robyn, Jennifer Brown, Cajsalisa, Bo Kaspers Orkester, Blacknuss, Robyn, Amanda Jenssen, Titiyo, Kaah. Han har producerat och skrivit åt Kaah och andra, och är en av de mest eftersökta studiosångarna i Sverige, och har lånat sin röst åt hundratals demos och skivinspelningar. Bland artisterna är Christian Walz, Samantha Mumba, Solomon, och inte minst stjärnorna från den gamla Cheironstudion, där Anders jobbade i många år: Britney Spears, Westlife, Backstreet Boys and N’Sync för att nämna några.

Med egna skivlabeln Soul Dog Records har Anders släppt albumet ”Bottom Of A Heart” under namnet Hofstone, samt två skivor med brasilianska sångerskan Simone Moreno, som han också turnerar med som bandledare och pianist. Låten ”Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö)”, med Timbuktu, och som han var med och skrev, blev en hit i svensk radio, och Moreno’s andra skiva i Sverige, ”Planetas”, släpptes 2011 – den fick fina recensioner och vann Manifestpriset 2012. 2006 deltog Simone Moreno i Melodifestivalen med låten ”Aiayeh (the Music Of The Samba)”, medkomponerad av Anders och med dem båda på scen. Hofstone har också gästat andra artister och band, så som”Sommarängel” (Emrik), ”Wu Girls” (Shy) och ”Around the world” (Latin the Mood).

Anders von Hofsten: sång, piano, gitarr
Olle Linder: 8-strängad gitarr, slagverk, kör
Ola Bothzén: slagverk, kör
Micke Nilsson: slagverk
Skivan ”Cosmic Lullabies” fick mycket fint mottagande. Med vännen och multiinstrumentalisten Olle Linder (Sofia Karlsson, ODE, Ale Möller) som medmusikant, samlade Anders alla influenser han mött på sin resa, och det blev ett akustiskt singer-/songwriterstuk som parat med brasilianska och afrikanska rytmer, blandat med jazz och pop, men med en omisskännlig smak av soul. Tänk Paul Simon möter Stevie Wonder möter samba… Skivan gästas bl a av slagverkaren Ola Bothzén (Miriam Aïda, A Bossa Elétrica) och trumslagaren och arrangören Per Ekdahl (Ekdahl/Bagge Big Band, Simone Moreno), samt trombonisten Kristian Persson (Apocalyptic Brass Collective, KP Elements).
Läs recension samt artikel i Sydsvenskan HÄR och HÄR.