Anders Hagberg

EnglishSwedish
Anders Hagberg

"En alldeles egen klangvärld. Lugn förundran till expressiv explosiv rikedom."

Från lugn förundran till expressiv explosiv rikedom

Anders Hagberg har under sin musikerkarriär utmärkt sig som en innovativ och virtuos improvisatör på en mängd flöjter och sopransaxofon.

Med albumet TRUST skapar han en alldeles egen klangvärld med filmiska klanger, suggestiva grooves och ödsliga melodier. Improvisation och gränsöverskridande samarbeten är kännetecknande för Anders och i detta projekt är musiken skapad i samarbete dans, bild, video ljud-design och vid platsspecifika föreställningar.

Anders har turnerat över hela världen med egna band och som solist med ett flertal grupper. Hans internationella samarbeten inkluderar artister från Indien, Mellanöstern, Japan, Brasilien, Västafrika och USA. Han har skrivit musik till filmer och dansföreställningar och gjort många album i eget namn som fått flera utmärkelser.

Som professor i musikalisk gestaltning/improvisation vid Högskolan för Scen & Musik, Göteborgs Universitet är han engagerad i undervisning, handledning och konstnärlig forskning och utveckling.

PRESSKLIPP:

”… mäktig magnifik tyngd, andlöst vackert, magiskt…” (Kulturbloggen)

”…ei unik stemme i og på instrumentene sine…” (Nettavisen, Tor Hammerø)

”…en inbjudande innerlighet och närvaro…” (LIRA)

”Celestial inspiring music freed from the annoyance of labels.” (all about jazz)

Anders Hagberg – flöjter, sopransaxofon, loops, fx.

i samarbete med

Åke Linton – surround sound, Johannes Lundberg – kontrabas, m.fl. musiker/dansare

Åke Linton är internationellt erkänd ljudkreatör som har arbetat med en mängd artister. Han är mest känd genom sitt långa samarbete med e.s.t.

I TRUST skapas en live-mixad musikalisk surround-upplevelse!