Anders Hagberg Project

EnglishSwedish
Anders Hagberg Project

Melodisk, dynamiskt, improviserat, genreöverskridande

Anders Hagberg är en unik solist och improvisatör på en mängd olika flöjter och sopransaxofon. Tillsammans med kontrabasisten och ljudteknikern Johannes Lundberg leder han gruppen vars kännetecken är melodisk improvisation, dynamiskt samspel och genreöverskridande samarbeten; mellan olika musikaliska kulturer och andra konstuttryck som bild och dans.

Det nya albumet NORTH som släpptes 2020 inkluderar den innovative slagverkaren Helge A Norbakken och pianolyrikern Joona Toivanen.

Gruppens expressiva spel och rikt varierade klang har gjort dem till ett mycket eftertraktat liveband och de har turnerat i såväl Indien, Baltikum, Sydkorea, USA som Skandinavien.

Albumet Melodic Melange med palestinske Ahmad al Khatib, oud fick ett översvallande mottagande i pressen och ledde till fördjupade internationella samarbeten i projektet Connecting Worlds med artister som t.ex. Lisbeth Diers, Karin Nakagawa, Jila Mossaed och Göteborgs-symfoniker. Gruppen ger även platsspecifika föreställningar med dansare.

LIRA GILLAR: ” Dessa musikers idéer smälter samman till en enhet som strålar av nordiskt ljus… ögontårande vackert, melodiskt och harmoniskt”

OJ JAZZ REKOMMENDERAR: ”Musik med själsliga djup”

”Hagberg shows himself to be a soloist who considers every note carefully and shapes his poised statements with intense consideration of rhythm and space.” (Textura/Canada)

”Magical Melange” (Times of India)

”Expressiv klangvärld där virtuoser möts på lika villkor.” (UNT)

Gruppmedlemmar
Anders Hagberg: flöjter, sopransaxofon, fx, ambient sounds
Johannes Lundberg: kontrabas, röst
Joona Toivanen: piano, zither
Helge Andreas Norbakken: slagverk

associerade:
Ahmad al Khatib: oud
Lisbeth Diers: slagverk

Musikerna är alla internationellt etablerade och har framträtt med en rad artister och grupper inom jazz- folk-, kammar- och samtida musik.