Amanda Arnborg

EnglishSwedish
Amanda Arnborg

Jazziga vardagsbetraktelser på svenska, medryckande popslingor, humor och närvaro.

Amanda Arnborg är hyllad för sina liveframträdanden som liknats vid en oas i nutidens rusningstrafik där hennes musik varvas med personligt mellansnack i en varm och vass blandning som delvis lockar till skratt, delvis till tårar. Som havet bär hon sin publik, ibland stilla, ibland stormigt, in i framtiden. Tillsammans med musiker bjuder hon på oförglömliga konserter fyllda med jazziga vardagsbetraktelser på svenska och medryckande popslingor. Inspirerad av Barbro Hörberg och vistraditionen kommenterar Amanda Arnborg vår samtid med humor, alvar och kittlande närvaro.

”Harmoniken, rytmiska finesserna och sättet varpå meningsfulla, underfundiga texter framförs motiverar min förtjusning. Fäster mig vid utsökta pendlingar från det sprittande uppsluppna till inslag av lyrisk, melankolisk prägel. Avslöjade efteråt för duon att vad de uträttat rimligen bör klassificeras som nationell toppklass. Att de känns autentiska är uppenbarligen en framgångsfaktor.” // Kulturbloggen

Jazzsångpoet // Lira

Amanda Arnborg har tilldelats Konstnärsnämndens Arbetsstipendium, Kulturrådets I samverkan med komponist-stöd samt Stim Stipendiet mm.

Utöver att skriva musik till egna konserter så har Amanda Arnborg komponerat musik till bland annat musikteaterföreställningarna RÖST – Vad skulle du säga om alla lyssnade?, Bansai – en äventyrare, Rackarunge, Det mest förbjudna, Hör Barbro. Hon skriver även musik/ljudlägget film och podcasts.