232 Strängar

EnglishSwedish
232 Strängar

Med hundratals strängar – och några kohorn – skapar 232 Strängar gnistrande insturmentalmusik där folkton, dansdriv och improvisation möts.

Med hundratals strängar – och några kohorn – skapar 232 Strängar en egen och gnistrande instrumentalmusik där folkton och improvisation samsas och nya klangvärldar skapas.

I ett tätt och dansant samspel där det är nära till skratt och glädje, nära till funderingar och eftertänksamhet, möts de två musikerna Frida Höfling och Emma Engström och deras instrument; fiol, piano, röster och kohorn. Hör historier berättas, slängpolskan som med

full fart drar fram och tar publiken med sig, och kohornet som vemodigt ekar mellan pianosträngarna.

Efter kritikerrosade debutalbumet Spunnet, med galanominering och radiokonserter i bagaget, kommer nu uppföljaren Svunnet. Fascinerade över minnen och tidens gång, framför de sina egna kompositioner tillsammans med folklåtar som vandrat i generationer. Utöver fiol och piano så presenteras nu också fler kohorn, klockspel, fårklockor och sång. Musik som berör, historier som berättas, minnen som återväcks genom musikens toner. Med hjärtat i folkmusiken och dansen som drivkraft förmedlar de ett säreget ljudlandskap med mycket improvisation.

Musiken finns på Spotify och 232 Strängars debutalbum Spunnet var nominerad i kategorin Årets Folk på Manifestgalan 2017. Ett urval av konserter: Folk & Världsmusikgalan, Umefolk, Korröfestivalen, Stallet i Stockholm, Helsingborgs arena & scen och på Euroradio Folk Festival i Tjeckien i samarbete med Sveriges Radio P2 och EBU.

232 Strängar spelar även barn- & ungdomskonserter, anpassade för ålder 6–19 år.

Frida Höfling: fioler, hardingfela, kohorn, sång

Emma Engström: piano, klockspel, dragspel, sång