Anna Heikkinen & Längtans Kapell


Anna Heikkinen & Längtans Kapell tolkar den finska tangon, valser och polkor i ett sökande efter historia och rötter, efter en sverigefinsk identitet och ett förlorat språk.

Med finska och svenska texter, dragspel, saxofon och cello, letar vi efter vårt eget Satumaa, vårt eget Sagoland och väver en längtans väv av toner och ord.

vi letar
vi söker
vi längtar
dit där farmorsspråket dansar på sandstranden och rösterna dyker, i det böljande blå
dit där farfarsträden blommar och tonerna leker tafatt mellan äpplen och grenar
Satumaa är vad vi längtar till
längtar bort till
längtar hem till

Med stöd från Kulturrådet, Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Folkuniversitetet och Göteborgs Sverigefinska råd kommer Anna Heikkinen & Längtans Kapell, 9 maj 2019 på Göteborgs Dramatiska Teater, ha premiär på föreställningen Satumaa-Sagolandet. Föreställningen är baserad på historien om Annas finska släkt samt finsk tango och folkmusik. Regi: David Sperling Bolander Producent: Possibilitas och Anna Heikkinen & Längtans Kapell
https://www.possibilitas.se/satumaa-sagolandet-premier

Gruppmedlemmar

Anna Heikkinen: sång
Larisa Ljungkrona-Mönttinen: dragspel, sång
Ida Gillner: sopransaxofon, sång
Leonor Palazzo: cello, sång

Musik på Biblioteket 2019-2020

Till Biblioteket kommer Anna Heikkinen & Längtans Kapell med berättelser och musik ur sin nya musikföreställning Satumaa-Sagolandet. En dotter som söker sina rötter. En pappa som en gång kom hit som krigsbarn. Med finsk tango och smak av äpplen från Karelen.

Video