Groupa


Folkmusik med fria tyglar och många färger - en pulserande och originell mix.

Alltsedan starten 1980 har Groupa spelat sin egen variant av modern folkmusik och i likhet med andra grupper, som det nu insomnade bandet Filarfolket, legat i förtruppen för den progressiva svenska folkmusikscenen. Deras blandning av äldre traditionella melodier tillsammans med fria improviserade inslag och fantasifull instrumentation har påverkat en hel generation av musiker.

Redan från starten blev Groupa ett populärt live-band. Bandet har turnerat runt Sverige, Skandinavien, Europa och Indien, och spelat på många av de ledande festivalerna. Groupa har erhållit flera fina priser, bland annat två Grammis, för skivorna Månskratt och Imeland.

Gruppens medlemmar är tongivande och välkända namn på folkmusikscenen, med såväl soloprojekt som medverkan i flera andra grupper.

Med kärleksfullt hantverkskunnande kring den svenska traditionen ger Groupa med sin musik en bild av dåtida traditioner, nutida infall, framtida möjligheter; bygger den kring hallingar, valser, visor med både traditionella och nyskrivna texter, gamla och nygjorda polskor med ett rytmiskt driv och blåtoner som sammantaget ger denna grupps musik dess säregna klangfärg.

Gruppmedlemmar

Mats Edén: fioler, dragspel
Jonas Simonson: flöjter, bassax
Terje Isungset: slagverk

Video