Andra Generationen


Skandinaviens bästa balkanband

ANDRA GENERATIONEN CELEBRATES 30 YEARS - THANKS TO YOU!

”Skandinaviens bästa balkanband”
”Som ett svensk textat soundtrack till en Kusturica-film”

2018 firar balkanbandet Andra Generationen från Göteborg smått otroliga 30 år! Det var 1988 seom Vlatko Ancevski, Teddy Paunkoski och Stevan Tomulevski samlade ihop sig med några musiker till i ett unket rum i de nedlagta varvslokalerna på Hisingen i Göteborg och började spela tillsammans. Många medlemmar har kommit och gått, men de tre herrarna har hållit fast vid och utvecklat sitt uttryck. Idag, på gränsen till 2018 bildar Vlatko, Teddy och Stevan bandet tillsammans med Vlatko Gicarevski, Mats Nilsson och sättningen trummor, bas, gitarr, dragspel/synt, två saxofoner och mycket och glad sång skapar det kompromisslösa sväng gruppen är så känd för.

Förutom ett oräkneligt antal spelningar runt om i Sverige och övriga Europa, har svänget tagit bandet till Melodifestivalen inte mindre än två gånger, en av gångerna tillsamman med Dogge Doggelito. Men gruppen har också producerat fyra skivor, ett antal videos och ett eget vin som finns att finna i både röd, vit och rosévariant på systembolagets beställningssortiment. För den som inte önskar Slivovica till sin Kebabpizza…

Men det allra viktigaste Andra Generationen presterat de senaste trettio åren är ett antal oförglömliga ögonblick för många människor! Det har varit på bröllop och studentfester, stadsfestivaler och världsmusikklubbar, konserthus och casinon, utomlands och inomlands. Och det är precis på det sättet gruppen vill fira under 2018 – genom att spela sin musik för dem som är själva förutsättningen för att bandet kunnat hålla på så länge – PUBLIKEN!

Gruppmedlemmar

Vlatko Ancevski: dragspel, synt, sång
Vlatko Gicarevski: bas, sång
Mats Nilsson: saxofon, , sång
Teddy Paunkoski: gitarr, sång
Stevan Tomulevski: trummor

Video