Laddar Evenemang

Kaja + Tibble Transsibiriska på Musikens Hus (Göteborg)

24 september kl 20:00

310kr
Oopa! En av höstens hetaste och ballaste kvällar fylld av glädje, eufori och sväng. Kom och njut av två av Sveriges främsta liveband med stor erfarenhet i bagaget och ett enormt spelsug – och som nu länge längtat efter att få ösa kärlek över er!
Kaja låter sin musik få rymma ett brett spektrum av känslouttryck och en kreativ mix av olika influenser. Resultatet är en egenartad dynamisk kammar-världsmusik med överraskande vändningar i komposition och arrangemang, där musikerna möts i ett högkänsligt samspel och ett lekfullt, kraftfullt och själfullt uttryck. De firar 15 år i år och har släppt flera rosade album samt turnerat i Europa, Kanada och Sydkorea! Den här kvällen har Kaja bjudit in sina vänner från Tibble (Leksand) till en oförglömlig dubbelkväll…
Livet Nord – Violinquinton
Camilla Åström – Dragspel
Daniel Wejdin – Kontrabas
+ hemlig gäst!
Tibble Transsibiriska  är ett av Sveriges största och i särklass mest uppskattade gipsy/balkan-band, som fått publiken att dansa hejdlöst både i Sverige, Europa och Kina! Med rötter i svensk musik och en stor passion för romsk musiktradition och Balkanmusik, skapar de ny musik som vittnar om kraften i att hämta inspiration över kulturella gränser! Deras originalkompositioner, liksom deras liveframträdanden, glöder av lekfullhet, driv, virtuositet och spelglädje.
Albumet DUJ (2017) kallades bl.a. ”ett av årets mest spännande album” i Musiktidningen fRoots. Det hamnade också på radiolistan Transglobal World Music Chart och har spelats på radiostationer över hela världen! 2018 släpptes ett remixalbum med remixes gjorda av några av Europas bästa Balkan DJ’s och producenter TT turnerade i hela Europa och Kina med spelningar på festivaler och klubbar. Boomtown Fair (UK), Pannonica Folk Festival (PL) och Asia World Music Festival (CN) för att nämna några.
The greatest Gipsy Music from the smallest village:
Johan Testad – Sång och gitarr
Jonas Runefelt – Domra och sång
Martin Kjellgren – Trummor och sång
Emil Rotsjö – Fiol, gitarr och sång
Lina Langendorf – Saxofon och sång
Sergiusz Markowski – Dragspel och sång
Stian Grimstad – Tuba
På scen ca kl 21:00
Åldersgräns: 18 år
Meny & bar.
Arrangemanget sker i samarbete med ABF Göteborg

Detaljer

Datum:
24 september
Tid:
20:00
Pris:
310kr
Webbplats:
https://www.musikenshus.se/kaja-tibble-transsibiriska/

Plats

Musikens Hus Göteborg
Djurgårdsgatan 13
Göteborg, 41545 Sverige
+ Google Map
Telefon:
+46720425876
Webbplats:
musikenshus.se

Arrangör

Musikens Hus, Göteborg
Telefon:
031 – 12 15 83
E-post:
info@musikenshus.se
Webbplats:
https://www.musikenshus.se