Timba Odara

EnglishSwedish
Timba Odara

Maximal och dansant musikupplevelse av timba, med tiomannaband Timba Odara.

Timba Odara är en kubansk grupp som varit verksam sedan 1999 under ledning av musikern och kompositören Rolando Lara.

Namnet Timba Odara är en sammansättning av två ord vars innebörd hänvisas till den samtida afro-kubanska musikstilen ”Timba” och till Yoruba språket där ”Odara” betyder att allt är i harmoni och är bra.

Timba Odaras musikaliska brygd innehåller en fusion av salsa, soul, funk och afrokubanska rytmer, med ett stort inflytande från den traditionella jazzen. Gruppen har en stor repertoar som består av såväl originalmusik, specialskriven för bandet, som traditionell kubansk musik och annan utvald musik som de influerats av.

Gruppen består av stora och prestigefyllda kubanska musiker med en erkänd internationell karriär. Rolando Lara och hans bror Raúl Lara var nominerade till den amerikanska Grammy Awards 2013 i kategorin Best Tropical Latin Album.

Timba Odara har under sin tid spelat i hela Skandinavien med stor framgång som i sin tur har lett till såväl utmärkelser som stor popularitet. Timba Odara och dess bandledare Rolando Lara är värdiga ambassadörer för denna världsomspännande musikgenre.

De ger gärna konserter, klubbspelningar, företagsspelningar och skolspelningar. De arrangerar också workshops, ofta i anslutning till konserter. Flertalet av bandmedlemmarna är utbildade musikpedagoger.

Sedan starten 2002 har bandet gjort omtalade spelningar på ett flertal av Göteborgs större scener (Nefertiti, Göteborgs-kalaset m fl) och vid två radiokonserter på Sveriges Radio.

2013 omformades orkestern varför medlemmarna numera består av välrenomerade kubanska musiker bosatta i Europa.