The Storm And The Fire

EnglishSwedish
The Storm And The Fire

Ett humoristiskt och levande scenspråk från bomullsfältens work song i djupa södern till appalachernas bergsballad i norr.

The Storm And The Fire framför egenskrivet material samt klassiker inom country och blues.

Med rötter i den tradition som Carter Family, Lightnin´ Hopkins, Jean Ritchie och Big Mama Thornton efterlämnat, framförs musiken med ett originellt och eget uttryck. Med nerv och tyngd levererar duon både twangiga countrystämmor och en rå smäktande pianoblues.

The Storm And The Fire spelar bland annat mountain dulcimer, ett sällsynt stränginstrument som är karaktäristiskt för den appalachiska musiktraditionen. Bandet kan vara den enda nu verksamma dulcimerduon i Sverige!

An Old Time Christmas

The Storm And The Fire är en duo som spelar country och blues av den äldre skolan, t ex old time och pianoblues. Dom har nu satt ihop ett julprogram som både i låtval, musikaliskt framförande och klädsel rimmar deras stil.

Låtarna framförs på dulcimer (ett traditionellt stränginstrument inom appalachisk folkmusik), autoharpa, och gitarr eller på piano. Allt till ömsom smäktande ömsom countrygnällig stämsång.

Kärleken till jullåtar i stort gör att även en och annan svensk klassiker kan komma att slinka in.