Parallel Activity

EnglishSwedish
Parallel Activity

Energisk och smäktande improvisationsmusik med dörrarna vidöppna för rock, folk och annat.

Fyra mycket starka musikaliska röster med tunga och varierande bakgrunder

Tillsammans skapar de en kreativ, genreöverskridande musik som rör sig från tunga riffbaserade låtar till lyriska, finstämda ballader. Starka kompositioner och expressiva improvisationer lever i skön symbios.

Lekfullhet och avspändhet genomsyrar gruppens musicerande, även i de stunder då musiken är som mest kraftfull och intensiv. Göteborgsbaserade Parallel Activity består av gitarristerna Carl Svensson och Erik Ivarsson som med sina olika spelstilar och uttryck skapar en bred och varierad palett av ljud/rytmer/stämmningar. Alfred Lorinius bas och Johan Björklunds trummor bildar en mycket stabil, lyhörd och kreativ rytmsektion som kompletterar gruppen på ett enastående unikt sätt.
I november 2017 släppte de debutskivan Rubicon på Imogena Records, en skiva som fått väldigt fina recensioner.
10 september 2021 släpps album nr 2 “8 Millimeter”, denna gång på nystartade bolaget Toppkonst.

Pressen om “Rubicon”:
“Det är mycket gitarr och ovanligt snygg gitarr. Musiken är omväxlande och går från tunga riff till finstämt lyriska avsnitt. Ljudbilden blir väldigt bred och det målas upp ljudlandskap av många typer. Ibland känns landskapet väldigt öde, ibland blir det lite hotande, men det är alltid vackert på något vis.”

Lennart Götesson – Dalademokraten

“Allt går igen? Nä, men det som är bra försvinner aldrig. Som till exempel jazzrock av den gamla skolan. Göteborgsgruppen Parallel Activity visar att den här musiken är tidlös. Jag vet inte var de hämtat sina influenser. Kebnekajse? Lite. Spotnicks? Njae. Fleetwood Mac? Kanske. Det spelar ingen som helst roll, för de står helt på egna ben.” Mats Palmquist – LIRA

Parallel Activity finns också med i Kulturkatalogen Väst: https://www.kulturkatalogenvast.org/Arrangemang/id/4203