Orchid

EnglishSwedish
Orchid

Starka uttryck, episk musik i samarbete med bildkonstnär på scenen.

ORCHID letar sig med sin musik in i det mest snåriga, känsliga och privata för att sedan lyfta till atmosfäriska höjder i en euforisk sötma. Gruppen söker ständigt samarbeten där utrymme ges åt ljud, bild, uttryck och känsla. Till hösten planeras ”The Projection Tour” där text och musik förstärks av bakprojektion på bioduk samt målade bilder av Thomas Kihlberg www.thomaskihlberg.com

Det som gör Orchid lite extra spännande, och som bör ge avtryck de kommande åren, är den bredd som serveras. Thomas Kihlbergs bilder knyts ihop med ett musikaliskt vemod i en hoppfull tuffhet som tilltalar. Där texterna vänder ut och in på ämnet ”Skuld” i ett ljudlandskap som redan sagt allt.

Konstuttrycket kan både musikaliskt och bildligt beskrivas som en vulkan som väller ut, mest av anledningen att det inte kan stoppas, mest för att en vulkan gör vad en vulkan måste.

ORCHID drivs av ren lust och har vuxit från att vara en duo till att nu vara en kvintett med nytänk och genrebredd, där de ursprungliga akustiska gitarrerna har kompletterats med elektriska samt cello, bas och trummor.

2013 släpptes deras andra fullängds-CD, ”The Guilt”

Fysisk CD finns men även som download eller streaming.

Skivan är släppt på eget bolag, Bad Language Records.