Maria Stoltz – “Nya Vägar”

EnglishSwedish
Maria Stoltz – “Nya Vägar”

Egna kompositioner och tonsatta dikter av Karin Boye.

Maria Stoltz är musiker och sångerska som sjunger alltifrån franska chansoner och egna sånger till Ulla Billquist-låtar, tonsatta dikter av Karin Boye och schlagers från 40-50-60-talen.
I programmet “Nya vägar” presenteras tonsatta dikter av Karin Boye. De varvas med Marias egna låtar och mellan sångerna berättas lite om Karin Boye och de egna sångerna. Till sin hjälp har hon cellisten Hanna Bendz.

Maria Stoltz skivdebuterade med ”Jag går min egen väg” (1996) som följdes upp med ”Franska Chansoner och egna sånger” från 2000. ”Köp rosor” med musik ur Ulla Billquists breda repertoar kom år 2002. ”Nya vägar” innehåller dikter av Karin Boye som är tonsatta av Maria, samt några egna sånger och kom ut 2015. Den senaste heter ”Franska Sångpoeter” och utgavs i augusti 2016.

Skivorna har mötts av fina recensioner i pressen, för de franska chansonerna var berömmet översvallande, inte minst i Frankrike.

“Svenska Poeter” – Ett visprogram tillsammans med cellisten Hanna Bendz med egna och andras tonsättningar av Karin Boye, Nils Ferlin, Anna-Greta Wide m. fl.
Programmet finns på hemsidan www.mariastoltz.se