Idajjan & Josajjan

EnglishSwedish
Idajjan & Josajjan

Äventyr och Resfeber! En interaktiv musikteater om vänskap, känslor, mod och magiska instrument (familj/4-8 år)

Idajjan och Josajjan ska på äventyr och tåget går snart. Men vägen dit är inte så lätt! Den kantas av tankar om vänskap, tvivel, glädjepirr och överraskningar genom känsloblues, förtrollning, opera med magisk melodica, GPS-spotify-saxofon och stöveldans i ösregn… Hur ska det gå? Kommer de hinna i tid? Kanske kan publiken hjälpa dem?

Äventyr och Resfeber är en varm och engagerande föreställning som bjuder in barnen och deras vuxna att vara delaktiga i sång, ramsor och rörelser. Barnen får en musikalisk upplevelse med flera olika instrument på scen och musik i varierade genrer så som blues, folkmusik och opera. Med humor, magi, allvar och glädje får publiken under 35 minuter bekanta sig med Idajjan och Josajjan och följa med i deras vänskapsäventyr som tar upp frågor som: Hur känns det i kroppen när man är orolig? Vad händer om man blir ovänner? Och hur blir man egentligen modig?

OM IDA OCH JOSEFIN

Ida och Josefin lärde känna varandra när de började jobba tillsammans med El Sistema i Kulturskolan, Västra Göteborg, där de ledde barnkörer ihop. Det fantastiska samarbetet och skaparlusten växte och ledde fram till den föreställning de nu skapat tillsammans från grunden. De drivs av den gemensamma viljan att ”göra skillnad”, beröra och dela med sig av musikglädje till andra.