Gethenian Suite

EnglishSwedish
Gethenian Suite

Hur låter en Bok? Kammarmusik, jazz och rymdpop möts i denna tolkning av Ursula Le Guins SF-klassiker The Left Hand of Darkness.

Hur låter en Bok? Gethenian Suite är en tolkning av Ursula Le Guins science fictionklassiker The Left Hand of Darkness. Det är som en resa in i bokens universum. Stämningsfull musik i gränslandet mellan kammarmusik, jazz och rymdpop.

Erik Dahl är en kompositör som kombinerar olika traditioner till en egen sammansmältning. Starka melodiska inslag förenas med rika klanger, ofta med ett utökat formspråk. Mottagare av Göteborgs Stads Kulturstipendium 2017.

Så här beskriver Erik projektet:
”Utgångspunkten har varit att skriva ett längre sammanhållande verk. Jag har velat använda en utommusikalisk referens och tyckte det var spännande att utgå från en roman. Steget är inte så långt från filmmusik, men det är samtidigt en större frihet.”

 

Erik Dahl Ensemble:
Anna Cochrane: fiol/viola
Anna Malmström: klarinett/basklarinett
Andreas Thurfjell: alt/barytonsaxofon
Erik Dahl: piano
Tove Brandt: kontrabas
William Soovik: trummor/percussion

Musiken är skriven för sextett, men vi har spelat på mindre sättningar. Ibland kan det fungera bra. Vi har projektioner som kan vara med om det finns tekniska förutsättningar. Fråga gärna om ni undrar.