Fartyg 6

EnglishSwedish
Fartyg 6

Egendomlig, innerlig och omkastande. Fartyg 6 musik sätter Sverige på kartan för ny skandinavisk jazz.

Fartyg 6 spelar en egensinning konstnärlig jazz och startades 2014 på initiativ av vokalisten och kompositören Matilda Andersson tillsammans med saxofonisten och kompositören Daniel Gahrton.

Modern och meckig jazz på svenska med poesi som byggsten som vilar på starka melodiska kompositioner. Musiken är minimalistisk och storslagen. Lekfull men också eftertänksam.

De har hyllats för sitt originella uttryck och speciella sättning med dubbelt mörkt blås med tydliga influenser från visa och improvisationsmusik.

Redan i debut-EP’n ” Den Första” var det tydligt att gruppen har något alldeles unikt att bidra med på musikscenen. I deras andra album ”Allt Faller” utvecklades soundet vidare och 2021 släpps deras tredje album på PACAYA records.

Bandet har turnérat aktivt och representerade 2019 Sverige i Nordic Jazz Comets. Under större delen av 2020 har bandet arbetat med ny musik som släpps hösten 2021 i albumet Osmund genom PACAYA records..

Fartyg 6 Har också en musikföreställning för barn/unga som återfinns i Kulturkatalogen Väst: https://www.kulturkatalogenvast.org/Arrangemang/id/3860

 

Bandet består av: 

Matilda Andersson: sång
Daniel Gahrton: barytonsaxofon
Lisa Grotherus/Robert Nevén: basklarinett
Milton Öhrström: piano
Boel Mogensen: kontrabas
Maria Dahlin: trummor

 

https://fartyg6.bandcamp.com/

www.fartyg6.com

Pressmaterial uppdateras inom kort.