Duo Drougge Karlsson

EnglishSwedish
Duo Drougge Karlsson

Farligt, vackert och svängigt med duo Drougge/Karlsson på violin och gitarr.

Per Drougge (violin) och Jens Karlsson (gitarr) har spelat tillsammans sedan 2001 och har under åren utvecklat programmet till att omfatta både offentliga konserter, seniorverksamhet och lättare program för t ex musikkaféer. De offentliga konserterna går under rubriken ”Farligt, vackert och svängigt” och innehåller allt ifrån Bachs musik för soloviolin, till tangos av Astor Piazzolla. Till seniorverksamhet och musikkaféer har de sedan plockat godbitar ur ovan program och kryddat med lite jazz.

JENS KARLSSON är född i Mariestad och studerade klassisk gitarr, pedagogik och improvisation vid Norges Musikhögskole i Oslo. Han startade tangoduon Tangorama, som gjort konserter och föreställningar med stråkorkester, dansare, skådespelare och bildkonstnärer. 1997 var han Norges representant vid den europeiska gitarrgalan i Ytterjärna. Jens Karlsson undervisar i gitarr, ensemble och musikteori på estetiska programmet på Västerhöjdsgymnasiet i Skövde.

PER DROUGGE kommer från Kungsbacka och har fått sin violinutbildning vid Edsbergs Musikinstitut och Lisztakademien i Budapest. Han har tjänstgjort i flera olika orkestrar som t ex Mellersta Österbottens Kammarorkester i Kokkola, Helsingfors Nationalopera och som 2:e konsertmästare i Norrköpings symfoniorkester. 1997 började han arbeta helt på frilansbasis som kammarmusiker och är sedan 2000 även medlem i folkmusikgruppen Kesergö.