Christina Kjellsson

EnglishSwedish
Christina Kjellsson

Text och musik som träffar rakt i hjärtat. Låtar med färg, djup och lekfullhet varvat med värme, humor, vemod och existensialism.

En av de roligaste och mest energiska artister och låtskrivare som kan upplevas! Intelligenta, välfångade, målande beskrivningar och betraktelser, inte sällan med en portion humor och språklig lekfullhet. Det kan handla om Farmor som hade en grön turban, om att Simma till Finland, om Cirkus. Och ”Sommargäster” om alla avlägsna släktingar som vill besöka henne fast de egentligen bara vill gå på Liseberg, och sedan kommer och förfasar sig över vilket liv hon lever.

Hennes låtar är för det mesta glada och roliga, ibland bara vacker och skör, man känner sig lite lättare av Christina Kjellssons låtar…

Kjellsson håller också uppskattade terminskurser i låtskrivande (Rim&Reson, Nordiska folkhögskolan i Kungälv) 2008 gav hon ut boken ”Rim Och Reson”. 2013 kom hennes skönlitterära debut med romanen ”Solknepet”. 2016 kom romanen ”Nu är jag ung hela mitt liv”.

Hon har gett ut sju fullängdsskivor: Ordagrant (1994), Långt till Amerika (1995), Mitt i en mening (2000), 39plus (2003) Grannar (2009) Ökensand (2013) och Blå moped (2019)

Christina Kjellsson har fått SKAP-stipendium,Olrogstipendiet och Fred Åkerström-stipendiet för personer som ”på ett betydelsefullt sätt arbetat för att bevara, utveckla och/eller skapa svensk visa”. 2015 erhöll Kjellsson ett femårigt arbetsstipendium från Konstnärsnämnden.

Kan bokas solo eller med band.