Apolonia

EnglishSwedish
Apolonia

Med hänryckande världsmusik och knasiga karaktärer gestaltar de egenskrivna sagor om utanförskap. (6 - 12 år)

Med hundratals succéframträdanden i bagaget runt om i landet presenterar nu Apolonias deras tredje föreställning för barn. Den här gången som duo vilket öppnar upp för fler möjligheter för arrangemang med mindre ytor men som även fungerar fint i den större salen!

“Den resande Rogen” är en föreställning om en ”råglimpa” som jagas på flykt och blir beskylld för stöld och snatteri trots att hon är oskyldig. Var hon än lägger sig om natten blir hon dessutom ideligen väckt av den onda makten ”Klubb Ordning och Reda”. De har nämligen bestämt att det är förbjudet för just råglimpor att sova på allmän plats. Hon jagas gång på gång på flykt. Trots hennes redan så långa vandring tvingas hon fortsätta letandet efter en trygg plats. På sin färd finner hon en annan utstött och jagad karaktär, Mustaschen, som hotas med fängelsestraff om hen inte bestämmer sig för att vara en pojke eller flicka. Tillsammans styr de flykten mot musikens hemland Apolonien. Där öppnar musikens kraft människors hjärtan så att alla kan leva i trygghet. Men vägen dit är mycket farlig och ”Klubb Ordning och Reda” hotar ständigt med att förgöra deras planer.

Res tillsammans med karaktärerna genom medryckande folkprogg-musik samt sång och rörelser. Vem vet, kanske är det just din hjälp som behövs för att de båda ska lyckas ta sig till Apolonien?

“De tidlösa svenska visorna får en nyskapande kraft i Apolonias sånger” Betyg: 4/5. (Anders Samuelsson Nöjesmagasinet, Umeå.)

“Frontfigur är sångaren och textförfattaren Ida Gustafsson som har en fantastisk inlevelse i sången, och hennes både poetiska och ibland underfundiga texter är ett extra plus.” (betyg 4/5 Jan Westerlund Västerbottens Kurir)

Praktiska ting om Den Resande Rogen:

Publik: ca 75 st blandade åldrar 4-9 år ca

Var: i sal, bibliotek, aula mm.

Teknik: Akustiskt vid färre