Anna Lundqvist & Jonas André

EnglishSwedish
Anna Lundqvist & Jonas André

Musik som rör sig sömlöst mellan europeisk jazz, pop och egna kompositioner.

Det uppstår en speciell magi när sångerskan Anna Lundqvist och pianisten Jonas André spelar tillsammans – ett samspel av nästan telepatisk art. Efter att duon haft ett uppehåll på nästan två decennier har de nu sammanstrålat igen och spelar in sitt debutalbum i vinter, med release planerad till mitten av 2020.

Musiken rör sig sömlöst mellan europeisk jazz, beat och pop där originalkompositioner blandas med låtar av exempelvis Joni Mitchell, Kenny Wheeler, Norma Winstone, Alexander Lövmark, Anders von Hofsten och Jay-Jay Johansson. Melankolisk harmonik och en viss dramatik knyter allt samman till en djupsinnig och ärlig repertoar med texter om livet, passionen och viljan.

Anna Lundqvist, sång – hyllad sångerska och kompositör. Hon är utbildad på Skurups folkhögskolas jazzmusiklinje och har varit verksam i 20 år. Under den tiden har hon släppt fem kritikerrosade skivor samt en notbok med egna kompositioner. Den senaste skivan MEWE (Anna Lundqvist Quintet, 2018) blev nominerad till Manifestgalan i kategorin Årets jazz och blev hyllad i utländsk press och media. Sedan några år tillbaka är hon också verksam som musiker och gästföreläsare i Lissabon, en stad hon kallar sitt andra hem.

Jonas André, piano – musiker och kulturell mångsysslare. Han är utbildad vid Skurups folkhögskolas jazzmusiklinje samt Musikhögskolan i Malmö. De senaste 25 åren har han varit inblandad i flera olika musikaliska projekt; som musiker, producent och grafisk formgivare. Han producerade en mängd skivor under sin tid på Caprice Records och ligger bakom upptäckter som Edda Magnason och den mycket uppskattade skivserien Improvisational (pianoimprovisationer med bl.a. Jacob Karlzon och Mats Öberg). Han är även aktiv som art director och omtyckt fotograf.