Anna Lundqvist & Jonas André

EnglishSwedish
Anna Lundqvist & Jonas André

Musik som rör sig sömlöst mellan europeisk jazz, pop och egna kompositioner

Det uppstår en speciell magi när sångerskan Anna Lundqvist och pianisten Jonas André spelar tillsammans – ett samspel av nästan telepatisk art. Efter ett uppehåll på nästan två decennier så sammanstrålade de igen 2019 och gick in i studion för att spela in Reunion, deras debutalbum som kom ut våren 2020 på svenska jazzlablen Prophone.

Musiken rör sig sömlöst mellan europeisk jazz och pop där originalkompositioner blandas med låtar av exempelvis Joni Mitchell, Kenny Wheeler, Norma Winstone och Jay-Jay Johansson. Melankolisk harmonik och en viss dramatik knyter allt samman till en djupsinnig och ärlig repertoar med texter om livet, passionen och viljan.

Anna Lundqvist, sång – hyllad sångerska och kompositör. Hon är utbildad vid Skurups folkhögskolas jazzmusiklinje och har varit verksam i över 20 år. Under den tiden har hon släppt fem kritikerrosade skivor samt en notbok med egna kompositioner. Den senaste skivan MEWE (Anna Lundqvist Quintet, 2018) blev nominerad till Manifestgalan i kategorin ”Årets jazz” och blev hyllad i utländsk press och media. Sedan några år tillbaka är hon också ibland tillfälligt bosatt och verksam som musiker och gästföreläsare i Portugal.

Jonas André, piano – musiker och kulturell mångsysslare. Han är utbildad vid Skurups folkhögskolas jazzmusiklinje samt Musikhögskolan i Malmö. De senaste 25 åren har han varit inblandad i flera olika musikaliska projekt; som musiker, producent och grafisk formgivare. Han producerade en mängd skivor under sin tid på Caprice Records och ligger bland annat bakom upptäckter som Edda Magnason och den mycket uppskattade skivserien Improvisational (pianoimprovisationer med bl.a. Jacob Karlzon och Mats Öberg). Han är även aktiv som art director och fotograf.