Aevy Lore

EnglishSwedish
Aevy Lore

Atmosfärisk Alternativ Pop

Musikproducenten och artisten Aevy Lore bjuder in till en värld av Atmosfärisk Alternativ Pop. Med influenser från artister som Aurora och Ane Brun rymmer hennes ljudproduktioner en berättande mystik, som förstärks av akustiska instrument som piano, sopransaxofon, och fiol. Med ärliga och självreflekterande texter rör sig Aevy Lore’s sång mellan att vara vackert bräcklig – till att hålla en övertygande attityd. På scen har hon mottagits med reaktioner som “ett nytt musikaliskt universum” och “…ett väsen, med kraften av en symfoni”.

Sedan lanseringen i maj 2022 har Aevy Lore spelat på såväl små intima evenemang, som stora festival scener. Hon har även uppträtt hos EU-kommissionen i Bryssel, och talat om sitt arbete med musik och hållbarhetsfrågor.

Personen bakom Aevy Lore – Olivia Ahltorp är utbildad pianist vid Rytmus Musikgymnasium i Stockholm och utbildad musikproducent vid Musikhögskolan Ingesund. Hennes intresse för hållbar utveckling, filosofi och människans relation till naturen reflekteras ofta i de teman hon skriver om, samt i den övergripande visionen för hennes artistprojekt Aevy Lore: Att använda musik som språk för att överbrygga avståndet mellan fakta och fantasi, forskning och filosofi… och utforska vad det innebär att vara människa.

Aevy Lore uppträder med skiftande sättning beroende på önskemål.
Solo: sång, piano, producerade ljudlandskap
Duo, Trio eller Kvartett: tillsammans med musiker på sopransaxofon, fiol, dragspel eller trumpet.