Zig Zag


Svängig och mustig folkmusik från olika håll i världen och med sång på svenska. För barn och vuxna! (5-14 år)

ZigZag är en mångkulturell orkester från Göteborg bestående av etablerade folk- och groovemusikanter, som känner varandra väl från grupper som Markatta, Simbi, Den Fule, Amanda etc.

ZigZag gör programmet "Världsvisor" som består av svängig och mustig folkmusik från olika håll i världen. Sångerna som sjungs är alla, med något undantag, översatta till svenska. Repertoaren är en smittande och kompetent blandning av nordisk spelmansklang, västafrikansk/karibisk musik och orientaliska melodier och rytmer.

ZigZag vänder sig till barn och vuxna i alla åldrar och många av sångerna är klart allsångsvänliga. ZigZag gav 2001 ut sin CD "Världsvisor" (Gammafon) som blivit omåttligt populär bland både stora och små.

ZigZag har spelat på många stora festivaler och barnkulturdagar . De har också genomfört veckolånga turnéer på mellanstadiet i Halland, Sörmland och i Bohuslän. Dessa skolkonserter har föregåtts av klassrumsbesök av två ZigZag-musiker vid ett tillfälle ett par veckor innan, då några av sångerna lärs ut.

Gruppmedlemmar

Sten Källman: sång, sax, flöjt, perc
Lotta Sjölin: sång, perc., dans
Sanna Källman: sång, perc., dans
Göran Berg: gitarr, sång
Baboucarr Jagne: djembe
Henrik Cederblom: gitarr, fiol, sång, perc.