West of Eden Trio


Låtar ur den keltiska låtskatten. Reels, jigs och eget i en akustisk avskalad sättning.

West of Eden Trio består av Jenny & Martin Schaub samt Lars Broman från det kritikerrosade bandet West of Eden, vilka av Irish Music Magazine kallats för "The Best of Contemporary Folk".

I en mer akustisk sättning framför bandet låtar ur den keltiska låtskatten uppblandat med eget material samt fartfyllda reels och jigs. Intimt, akustiskt och svettigt! När West of Eden Trio står på scen är avståndet aldrig särskilt långt mellan handklapp och tårar.

West of Eden är ett rutinerat liveband med ett programmet passar på allt från större scener på visfestivaler till hemma hos-konserter och kyrkor.

Gruppmedlemmar

Musik på bibliotek 2017-2018
West of Eden Trio
Look to the West
- Nyskrivna sånger om den svenska emigrationen till Amerika.
Under slutet av 1800-talet och början av 1900-talet lämnade en tredjedel av Sveriges befolkning landet. En miljon människor reste ut från West of Edens hemstad Göteborg för att söka lyckan västerut, och staden blomstrade i emigranternas fotspår.
"Look to the West" är ett program med nyskrivna sånger om människors öden och äventyr då de tvingas lämna sin trygghet och hitta ett nytt liv. Ett ämne lika aktuellt idag som då.
Uppbrott och avfärd. Minnen och förhoppningar. De första stegen på en lång resa.
 
“Somewhere far across the ocean, songs are waiting to be sung.
New horizons and traditions, foreign sounds upon my tongue. A final cut can’t be undone
So Farewell to you, fair Sweden…”
 
Medverkande:
Jenny Schaub: Sång, Dragspel, Tin Whistle
Martin Schaub: Sång, Akustisk Gitarr, Cittern
Lars Broman: Fiol