Tummel


Inspiration och sväng från östeuropa. Egen klezmertrans med rockattityd!

Tummel spelar musik med starka influenser från klezmer (östeuropeisk, judisk musik) och musik från Balkan. Bandet skriver dock till största delen sina egna låtar, och tar också in influenser från många andra håll. Bandet misslyckas sällan med att få upp stämningen på topp med sin energiska scenshow och är ett fantastiskt liveband, men har också fått mycket fin kritik för sina fyra skivor OY! (2001), Transit (2004), Payback Time (2009) och Push (2014). Tummel har turnerat flitigt såväl i Sverige som utomlands, och har också varit inblandad i en mängd olika projekt; Skapande Skola, eget musikläger, samarbeten med kulturskolor och blåsorkestrar etc.

Återkommande gäst i bandet är också den makedonske klarinettvirtuosen Blagoj Lamnjov, (se i videoklippen ovan), och bandet kan bokas med honom som gästartist
Under 2015 kommer Tummel att lansera en skolföreställning/familjeföreställning för barn och unga mellan 10 och 18: Flyttfåglar – en berättelse om migration, som tar sin utgångspunkt i bandmedlemmarnas och deras familjers bakgrund, och hur denna är fylld av migration runtom i världen.

Gruppmedlemmar

Sedan 2015 är Tummel en kvintett, som består av:
Pär Moberg: saxofon
Paulo Villegas: trummor
Jonatan Ahlbom: tuba
Tobias Allvin: gitarr och bouzouki
Annika Jessen: klarinett

Video