Tubatrion


Koncentrerad gladjazz med erfarna musikanter.

Om Du vill ha glad och svängig levande musik på Din fest eller utflykt eller tillställning av annat slag, här har Du rätt orkester: Tubatrion! (Eller Tubakvartetten!)

Tubatrion är ett unikt litet band som koncentrerar musiken till grundelementen: melodin, harmonierna och rytmen. Lars Elf spelar melodierna på sax och klarinett med mycket sväng och skön ton, Dag Söderberg lägger ut harmonierna med sin kraftfullt klingande banjo och Bert Slättung står för den stabila rytmen med sin jättestora bastuba, en så kallad sousafon. Bert sjunger dessutom med känsla.

Tubatrion spelar gladjazzens mest kända låtar och därtill gamla schlagers, några "karibiska" låtar och en och annan visa. Tubatrion är det idealiska bandet för fester, invigningar, utställningar, jubileer och utflykter av olika slag, både inomhus och utomhus. Tubatrion är lättplacerad och kräver inte ens ström (sång i megafontratt). Spelar till och med gående!

Tubatrion hör hemma i Göteborg men spelar också gärna på andra orter. Tubatrion ställer upp i alla lägen. Ring så spelar vi!

Sedan några år finns vi också som kvartett och sextett. Tubakvartetten består av Tubatrion plus trumpet. I Tubasextetten har vi dessutom lagt till trombon och trummor. Läs om och lyssna på de olika tubabanden på hemsidan, länk till höger.

Gruppmedlemmar

Lars Elf: altsax, tenorsax, klarinett
Bert Slättung: sousafon (bastuba), sång
Dag Söderberg: banjo