Trio Diktoton


Med berättande, dikter och musik hyllas två av våra främsta skalder i två olika föreställningar.

”EN LUFFARE ÄR JAG…”
En föreställning om Nils Ferlins liv och diktkonst med nykomponerad musik av Olle Junholm
Idrottsmannen, estradören och skådespelaren Nils Ferlin blev med tiden en mycket folkkär poet. Han hade en anarkistisk lyckodröm där sanning, frihet och tolerans var ledstjärnor. Skarpsyntheten och känsligheten fanns där alltid och ofta sorgen, så djup, över tillståndet i världen, etablissemangets förljugenhet och fasader avslöjade han obarmhärtigt. De små och utsatta värnade han. Han ville nå alla och sa ofta så kloka saker på ett enkelt sätt, begripligt för alla och envar. Han skrev om döden och oron, men allt genomsyrades av en svart humor.

***************************
RÖDA RÖDA BLOMSTER I MITT HJÄRTA GINGO IN
En gripande och poetisk föreställning med musik, recitation och berättande om Dan Anderssons liv.
Dan Andersson var drömmaren och sökaren som kunde trollbinda andra med sitt berättande och sina sånger och som trots alla hinder blev författare.
Han skrev om det fattiga folket i Finnmarken, om livets och naturens storhet och mysterium. Han skrev om sin längtan efter frid.

Mer om föreställningarna och de medverkande hittar du här till höger under Pressbilder & Dokument

”Britta Levererar med en säkerhet man kan ta på i sina texter. Sinikkas vackra sång och lätt återhållsamma musicerande är så oerhört vackert och pricksäkert. Olles gitarr talar sitt eget språk och man vill ständigt höra mer”
Glenn Zetterlind, Bollebygds Forum 27/2 2019

Manus: Britta Andersson
Berättare, recitatör: Åsa Eek Engquist
Sång, fiol, tvärflöjt, melodika: Sinikka Thörn
Gitarr: Olle Junholm

Gruppmedlemmar

Musik på biblioteket 2021
Genom just dikt och ton låter Trio Diktoton (tidigare Thörn, Junholm, Andersson) publiken möta idrottsmannen, estradören, skådespelaren och diktaren Nils Ferlin. Berättande, dikter, visor och musik vävs till en helhet kring den folkkäre poetens liv och verk.

Video