Tips och råd i kris


Här samlar vi länkar till information som förhoppningsvis kan vara användbar för dig som frilansmusiker i den rådande situationen med coronaviruset som påverkar hela samhället – inte minst kulturevenemang och kulturarbetare.
(Klicka på rubrikerna för att komma till respektive sida.)

Kulturarbetare i coronakris

På den här Facebooksidan samlas relevant information (i form av artiklar, länkar etc.). Här finns också möjlighet att diskutera och nätverka.

Musikerförbundet

Har koll på arbets- och upphovsrättsliga villkor och har bland annat information om vad som gäller när spelningar ställs in på grund av coronaviruset.

Folkhälsomyndigheten

Myndigheten som serverar den senaste informationen om smittoläget i Sverige och de riktlinjer vi bör följa i det här landet. Här finns bland mycket annat verktyg för riskbedömning av evenemang och sammankomster.

Monday Music Meetup

Lunchmöten via Zoom på måndagar klockan 12:00 i syfte att undersöka de möjligheter som finns och skapa en plattform för kunskapsutbyte, frågor och inspiration för hur vi bäst navigerar oss igenom dessa kommande veckor och månader på bästa sätt.

Krisfonden för jazzmusiker

En krisfond för att jazzmusiker ska kunna ansöka om och få viss ersättning för förlorade inkomster på grund av covid-19 har startats av Svensk Jazz tillsammans med Föreningen Sveriges Jazzmusiker, Faschings vänner och Musik i Lerum.

KLYS

Konstnärliga och Litterära Yrkesutövares Samarbetsnämnd företräder landets yrkesverksamma kulturskapare i frågor av gemensamt intresse och har nu, som en följd av coronakonsekvenserna, tagit fram ett förslag till krispaket för kulturen. Bland de 14 medlemsorganisationerna finns FST, Musikerförbundet, SYMF och SKAP.