Thörn Junholm Andersson


Röda Röda Blomster I Mitt Hjärta Gingo In. En gripande och poetisk föreställning med sång, musik, recitation och berättande om Dan Anderssons liv och diktkonst.

Dan Andersson var drömmaren och sökaren, som kunde trollbinda andra med sitt berättande och sina sånger och som trots alla hinder blev författare.
Han skrev om det fattiga folket i Finnmarken, om livets och naturens storhet och mysterium. Han skrev om sin längtan efter frid.

"Olle Junholm med sin fantastiska gitarr fick tonerna att smälta samman med Sinikkas fiol. I samklang med Brittas härliga inlevelse i sin roll som recitatör blev kvällen till en underbar upplevelse."
Glenn Zetterlind, Bollebygds Forum

I föreställning "Röda Röda Blomster I Mitt Hjärta Gingo In" medverkar:

Britta Andersson, skådespelare med mångårig erfarenhet från såväl institutions- som fria teatergrupper samt radio, film och TV. Hon har även satt upp ett flertal egna produktioner.

Sinikka Thörn är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg och har medverkat i allt från kabaréer till musikaler samt figurerat i olika musikaliska sammanhang både som solist och körsångare. Komponerar även musik till sitt eget band. http://www.mcv.se/sinikka-thorn-band/

Olle Junholm är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg och har under flera års tid varit verksam som frilansmusiker. Han har spelat i flertalet musikaler på Göteborgsoperan samt med bl.a. Thomas von Brömsen och Galenskaparna.

Konstnärlig support: Eva Edwall
Eva arbetar som regissör, skådespelare och teaterpedagog.

Gruppmedlemmar

Britta Andersson: skådespelare och berättare
Sinikka Thörn: sång och fiol
Olle Junholm: gitarr

Video