Stinas Visor


Svängig, glad, vacker och tänkvärd folkvismusik

Nytt album ute 14 februari!

Stinas visor befinner sig någonstans mitt emellan visor och bluegrass, svensk och irländsk folkmusik och allt annat som inspirerar och berör! Det är svängigt och stämningsfullt med både humor och allvar. Underfundigt, vackert, tänkvärt och lättsamt på samma gång.

-Äkta spelmansglädje, modernt och traditionellt i ljuv blandning. Texter som berör, roar och träffar mitt i diktarstammen. Sådana grupper behövs!!
/Gåke Gunnarsson, vissångare

-Stina sjunger inte bara klockrent, hennes stämma känns också spännande. Och Stinas visor är värda att lyssna uppmärksamt på, mer än en gång!
/Harald Treutiger, TV-profil och vissångare

-Att få höra Stinas visor var fräscht, medryckande och charmigt! Stinas självklara sång och musikernas lek var härligt att ta in. Folkmusik, visa och Stinas visors egen stil i en härlig blandning. Man kan inte låta bli att bli glad och må gott! Tack!
/Susanna Moberg, frilanssångerska, pedagog och arrangör

Om albumet När jag mötte dig 2014

”Många är de som försökt ta in visan i ett modernt sammanhang, ofta med en för intern, stel eller allmängiltig ton som resultat. Stinas visor däremot hittar ett överraskande samspel
mellan traditionsbundna stilkonventioner och modiga genrebändningar./.../Ett tajt band, sinnrika arrangemang och muntra melodier."
/Lira Musikmagasin #4 2014

Gruppmedlemmar

Magnus Markling: mandolin, tin whistle
Andreas Nordanstig: gitarr
Stina Klintbom: sång
Hanna Austern: fiol
Johan Bengtsson: kontrabas

Musik på biblioteket 2021
Stinas visor fortsätter att utforska en egen, lekfull mix av bl.a. svensk och irländsk folkmusik, visa och bluegrass. De vardagsnära texterna innehåller båda små och stora frågor om livet och ämnen som relationer, cyklar och dans hemma på köksgolvet.

Video