Stensöta


Skymningssång - musik för marimba och violin

Med sitt program Skymningssång ger Stensöta en musikalisk upplevelse med violin och marimba. Att få ett stycke trä, som lika gärna kunde ha använts till att skapa värmeenergi med, att vibrera och skapa ljud som går att tämja är något oerhört vackert. I Skymningssång vill Stensöta dela med sig av detta och uppnå den magiska känslan när alla i rummet är helt inne i lyssnandet och musiken.

Stensöta är Karin Wiberg, violin och Ellen Sjö Sander, marimba, frilansande musiker hemmahörande i Göteborg. Stensöta brinner för att ta fram ny musik i samarbete med kvinnliga tonsättare. Duon samarbetar med olika tonsättare som komponerar direkt för dem och på programmet har de musik av bland andra Bára Gísladottir, Corinne von Dardel, Staffan Storm och Anna Eriksson. Under hösten 2016 var Stensöta aktuella med sin musik i programserien Kvinnors musik - på väg! i Sveriges Radio P2: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/814876?programid=2960

Hyvelspån
Under 2016 påbörjade Stensöta ett samarbetsprojekt med tonsättare och konstnärer från flera länder där det med inspiration ur temat trä och skog skapas ny musik för ensemblen. 10-11 maj 2019 framför Stensöta för första gången material från projektet i konsertform.
https://www.facebook.com/events/407071006794067/?ti=icl

Gruppmedlemmar

Ellen Sjö Sander: marimba/slagverk
Karin Wiberg: violin

Video