Sophisticated Ladies


Stämningsfulla jazztolkningar med ett ”rökigt” sensuellt sound

Jazz från svunna tider med Göteborgsduon Sophisticated Ladies

Sophisticated Ladies levererar 20-40tals jazz med inlevelse och närvaro, musik som berör och skapar atmosfär. Elin och Mariana hämtar inspiration från bland andra Ella Fitzgerald, Louis Armstrong och Billie Holiday och tar publiken med på en tidsresa till jazzens glansdagar, som kanske också namnet Sophisticated Ladies antyder*.
Med lekfulla arrangemang, en djupt fyllig, "gammaldags" jazzröst och tidsenliga scenkläder erbjuder de en stämningsfylld nostalgi-trip .
Duons självklara scennärvaro och proffsiga framträdande passar på jazzklubb såväl som på kulturhus, hotell och i de flesta sammanhang.

Sophisticated Ladies hann under sitt första år med att bli "husband" på hotell Eggers, Hagabadets restaurang, och Skansen Kronan. Sedan dess har de hunnit med ett hundratal konserter på Musikens hus, à La London designmarknad, Askersunds jazzfestival, Brewhouse mm och fick mycket fint gensvar från publik och arrangörer.

"Jag har haft äran att samarbeta med Sophisticated Ladies och slås varje gång av deras musikalitet, Elins varma och flerdimensionella stämma och Marianas virtuosa talanger. De är två fullblodsproffs, och det är alltid ett sant nöje att lyssna till deras musik" Björn K Johansson; författare, komiker och föreläsare.

*Sophisticated Lady är en komposition av legendariske storbandsledaren Duke Ellington

Gruppmedlemmar

Elin Krän: sång
Mariana Palacios: piano

Video