Sofie Livebrant


Engagerande liveupplevelse med omedelbara och vackra melodier, kloka ord och nakna klanger som doftar Americana.

Sofie Livebrant på scen är en upplevelse utöver det vanliga. Omgiven av fantastiska musiker, blandar hon välkomponerade sånger med dikter, texter, infall, anekdoter, avslöjanden, ringdans, publikomröstningar och andra happenings! Konserterna kan växa ut till små interaktiva shower, där publiken blir delvis medverkande och vad som helst kan hända – utan att man slarvar bort musiken. Humor och allvar, upptakt och nedtonat, bitig blues och på-kornet-poesi – allt verkar få plats i Sofie Livebrantland.

Sofie har sedan nio års ålder spelat piano och gjort sånger. Hon har tonsatt texter av bland andra Dan Anderson, Emily Dickinson, Sylvia Plath och Charles Baudelaire med strävan att tonsätta det rum som är mellan människor, och det som är bakom orden. Hon har även skrivit mycket teater- och körmusik, senast till uppsättningen av Bröderna Karamazov på Stadsteatern i Stockholm. De senaste åren har hon hon varit musiker och låtskrivare åt Sofia Karlsson och turnerat land och rike runt.

Från en parlourgitarr* från 1800-talet, som Sofie fått i gåva, kom inspirationen till nya sånger med egna texter. På debutalbumet “From here to here” (2010) tar Sofie steget fram och sjunger dessa sånger med en näst intill hudlös närhet. Där finns melodier och klanger som låter stort, trots ett avskalat och naket sound, och inte sällan förs tankarna till singer/songwriters av bästa amerikanska snitt.

* Mindre än en vanlig akustisk gitarr

Gruppmedlemmar

Från solo till femmannaband med musiker som:

Henrik Cederblom, gitarr
Johannes Lundberg/Olle Linder bas
Lisa Eriksson, accordeon
Filip Jers, munspel

mfl

Video