Musik- och teatergruppen SKOJPLOJ


Sång, musik och skoj blandas med spänning och lärande (3-7 år)

Kom an Landkrabbor och Pirater! Äventyr med skattletarjakt på böljan blå (Barn 3 –7 år)

Ett spännande äventyr på havet med skattletarjakt, pirater, sjöstjärnor och landkrabbor. Barnen är delaktiga genom musiken och rörelser.I rollerna ser vi den stöddiga pirattjejen, den osäkra landkrabban och föreställningens diva sjöstjärnan. Den röda tråden är att utmana sina rädslor, bli mer lyhörd för varandra och våga erkänna det man inte kan och är mindre bra på. Artisterna sjunger och spelar mest nyskrivna melodier till gitarr, kontrabas och kazoo i fantasifulla kostymer och rekvisita.

Blommig falukorv och andra tokigheter (Barn 3 –6 år)

Med underfundiga visor av Hasse Alfredson sjunger, spelar och skojar Mimmi, Steffe och Sussi med barnen. De framför visorna till gitarr, fiol, dragspel och bongotrummor iförda färgglada scenkostymer samt lite rekvisita som ger programmet en extra krydda.
Barnen är delaktiga under föreställningen i bl.a rörelsesången ”Ska vi byta grejer”.
Det blir visor om flickan som bara ville äta falukorv, pojken som bytte bort sin leksaksbil, styrman Karlsson som fastnade med foten i sin potta m.m.
Innehållet i föreställningen ger förutom glada melodier och berättelser, spänning med en hemlig låda, tankar kring etik och etikett, att få barnen att sjunga med och göra rörelser samt ge en inblick i kretsloppssystemet.

Gruppen är godkänd för biljettsubventionen inom Göteborgs stad och arrangörsstödet i Västra Götaland.

Gruppmedlemmar

Ingmari Dalin: sång, gitarr
Susanne Pettersson: sång, dragspel
med
Stefan Eklund: sång, fiol, bongotrumma
eller Magnus Ekman: sång, gitarr, kontrabas

Video