Serengeti


Hiphop, Rnb, reggae, dancehall m.m. framförs med urkraft och viktiga budskap.

Vi är Serengeti.

Som Serengeti har vi under många år turnerat över hela Europa och även i Afrika och Jamaica. I Sverige har vi gjort otaliga festival och klubbspelningar, radio & TV-spelningar mm. Vi har startat vårt eget skivbolag och studio, släppt två fullängdsalbum, arbetat med promotion, bokningar, turnéer mm. MEN förutom detta har vi även under många år arbetat med att hålla i workshops i olika sammanhang med unga runt om i landet och även med unga i Sydafrika. Vi besitter enormt mycket kunskap om musikbranschen, har många års erfarenhet av att harva i replokaler och studios, stå på scen, skapa och spela, turnera, hur det är att vara kvinna i en mansdominerad bransch, att gå från noll till hundra på egen hand, av att aldrig ge upp och hur viktigt det är att tro på sig själv.

VÅRA WORKSHOPS:

Låtskrivarworkshop

Tillsammans med gruppen gör vi värderingsövningar, övningar i låtskriveri, delar med oss av tankar, tips och pepp. Vi pratar om att man kan använda musik som ett verktyg för att påverka och förändra. Vi utgår inte från någon speciell genre utan ger allmänna tips och råd. Deltagarna får skriva låtar tillsammans med varandra, med vår coachning. Vi spelar några av våra låtar och pratar om hur vi jobbar. I slutet av workshopen brukar många hits ha kommit till världen. Inga förkunskaper krävs!

Inspirations-workshop
Artist-pepptalk och inspiration att följa sina drömmar. Hur kan man göra om man vill syssla med musik och komma någon vart men inte har några ”stora” kontakter? Vi pratar om promotion, fixa spelningar, stå på scen, spela in i studio osv. Vi berättar hur vi gjort, från att vi började som unga - till var vi är idag. Vi delar med oss av konkreta tips och metoder. Inga förkunskaper krävs!

Beatproduktion
Måste man arbeta med en producent? Kan vem som helst producera beats och sin egen musik? Hur gör man för att enkelt göra musik i dator? Testa att producera musik i riktiga musikprogram. Vi lär ut hur man med olika musikprogram kan skapa beats. Inriktat på hiphop, Rnb, reggae, dancehall, electro – beroende på ert önskemål. Inga förkunskaper krävs!

DJ-workshop
Lär dig hur man använder mixer och skivspelare. Hur man beatmixar och hur man kan tänka som DJ. Vi berättar hur vi började dj:a, och hur vi lärt oss det vi kan. Dom bästa tipsen och trixen för att börja DJ:a. Inga förkunskaper krävs!

Passar bra som Skapande Skola projekt.

Gruppmedlemmar

Stina Velocette

Utbildad fritidsledare med spetskompetens inom jämställdhet och musik. Har arbetat många år med Popkollo och med musikverksamhet för unga i Göteborg. Är producent, låtskrivare, musiker, DJ, artist och har varit verksam inom genrers som punk, hiphop, electro, reggae, dancehall, RnB och har förutom med Serengeti arbetat med artister som bl a Kapten Röd, Syster Sol, Frida Scar, Etzia, Roffe Ruff, Looptroop Rockers och Äkta Kärlek samt producerat musik för bla SVT. Sen två år tillbaka släpper Stina musik som soloartist under namnet Stina Velocette.

Louise ”Lady Louise” Hansson

Är DJ och klubbarrangör som under de senaste 10 åren drivit klubbar i Göteborg och turnérat i Europa, som Serengetis DJ och på egen hand. Hon är en av Sveriges och Europas mest bokade DJ:s just nu. Louise arbetar även med att boka Europaturnéer åt världkända artister inom dessa genres. Musiken Louise spelar är framförallt hiphop, RnB, soca, UK funky, dancehall och reggae. Louise arbetar även med ensamkommande flyktingbarn i Göteborg sedan 2014.

Liza ”True” Mukasa

Utbildad inom Mänskliga rättigheter och har arbetat inom detta område både i Sverige med organisationer som Amnesty och med flyktingars rättigheter i Sydafrika. Även Liza har arbetat med Popkollo. Liza är låtskrivare, musiker, artist, MC och har varit verksam inom genrerna hiphop, Rnb, reggae, dancehall och har arbetat med artister som Shadlimz, Jaqee, Governor Andy, Etzia, Syster Sol, Roffe Ruff, Looptroop Rockers, Ricowon mfl.