Sam Vesterberg


Norrlänningen med den stora rösten är tillbaka! Självskrivna sånger för full hals.

Sam Vesterberg, mannen med den stora rösten, är kanske mest känd som sångare i Tältprojektet och i Göteborgsbandet Nynningen på 70-talet. Efter en längre paus från de offentliga scenerna gjorde han efterlängtad comeback under eget namn genom sin medverkan på Frälsningsarméns succeplatta "En salig samling" 1999. År 2002 kom soloplattan ”Väg 45”, där han tar med sig lyssnaren på en resa längs nämnda väg, tillbaka till uppväxten i Missionshuset i Dorotea som han rymde från som 14-åring.

Det senaste året har man kunnat höra Sams stämma i Johnny Cash-mässan ”Hurt” tillsammans med bland andra Irma Schultz och Ebbot och i den turnerande konsertserien Glädjens budskap. I höst är han skivaktuell med nya ”självskrivna sånger”, uppbackad av musiker från bl a Nationalteatern och Ray Davies band.

”Han har rebell tatuerat tvärs över sin gamla panna. Han har en röst som fortfarande får kyrkor och syltor att hamna i självsvängning. Men framför allt har han ett enormt hjärta. Och de största händerna jag någonsin sett.” Henrik Wallgren

Gruppmedlemmar

Sam Vesterberg: sång, akustisk gitarr

Med Orkester:
Jimmy Olsson: bas
Gunnar Frick: klaviatur, gitarr
Stefan Svensson: gitarr, sång, percussion