Rockridge Brothers


Otroligt energisk och medryckande hillbilly och bluegrass.

Old time är beteckningen på den traditionella folkmusiken från den amerikanska söderns isolerade bergsbyar. Man talar om stilar som ”hillbilly” och ”bluegrass” och om du sett filmer som ”Den sista färden”, ”Bonnie and Clyde” eller ”Oh, brother, where art Thou?” så vet du vad det handlar om.

The Rockridge Brothers är fyra kostymklädda män, stationerade i Stockholm, med ett enda mål: att spela old time som får dig att tappa hakan.

The Rockridge Brothers har spelat på de största Old Time- och Bluegrass festivalerna i USA och de minsta pubarna i Sverige sedan 2002. Med sin kombination av punkig energi och hängivenhet till den amerikanska folkmusiktraditionen får de det garanterat att rycka i fötterna på vem som helst som inte varit död i mer än tre dagar!

The Rockridge Brothers släppte 2004 CDn ”Straight Outta Rockridge” och släpper 2007 sin andra platta ”Rockridge Hollerin’”

”The Rockridge brothers är countrymusikens svar på Ferrari. Snabba fingrar och snygga kostymer, The Rockridge Brothers gör ingen besviken.”

Gruppmedlemmar

Agnes Brogeby: Fiddle
Kristian Herner: Banjo
Peter Frövik: Guitar
Pontus Juth: Bass