Robin & Bengan


Livsbejakande melodier från förr, mer aktuella än någonsin!

Med stor kärlek och nyfikenhet dyker Robin och Bengan ner i en låtskatt från en svunnen tid då starka melodier och slagkraftiga texter stod i fokus. Inspirerade av sina idoler Karl Gerhard, Zarah Leander, Ernst Rolf och Brita Borg m.fl. framförs deras alster på ett personligt och öppenhjärtligt vis.
"Lägg dina sorger i en gammal säck", "Utsikt från en bro", "Sång om syrsor", "Säg det med ett leende" och "Du är min tekopp". Vad har gamla slagdängor och sångpärlor som dessa att säga oss idag? Kanske en hel del, vem vet. Att de skänker glädje och livskraft är i alla fall ett som är säkert.

Robin Rösehag och Jonatan Bengtsson är båda aktivt verksamma inom musikal, show, konserter och teater i bland annat Göteborg och Stockholm. Robin som artist och skådespelare och Jonatan som pianist och kapellmästare. 2013 möttes de och förenades i sin kärlek till kuplett- och revygenren och sedan dess har den gemensamma repertoaren bara vuxit och fått ta större och större plats.
De utgår från Göteborg där de gjort succé på Stadsteaterns lunchteater, men spelar sina program "Delat är Dubbelt" & "Du är min Tekopp" i stora och små sammanhang i väst- och mellansverige.

Gruppmedlemmar

Robin Rösehag: sång och artisteri
Jonatan Bengtsson: piano & artisteri

●●● ●●● ●●● ●●● ●●● ●●● ●●● ●●●
MUSIK PÅ BIBLIOTEKET 2019/2020
●●● ●●● ●●● ●●● ●●● ●●● ●●● ●●●

Favoriter från föreställningarna “Delat är Dubbelt” och “Du är min tekopp” blandas med nya, gyllene fynd ur revykungarnas och primadonnornas låtskatt. På ett lekfullt sätt undersöks svunna tiders sångpärlor med frågan "Var det bättre förr eller blir det kanske bättre och bättre dag för dag"?
Revydängor och schlagerpärlor av ikoner som Karl Gerhard, Zarah Leander, Brita Borg, Ernst Rolf, Hasse & Tage framförs med stor portion kärlek och glimt i ögonvrån.