Ras Kerrys


En färgstark och svängig blandning av rock, reggae, afro beat m.m.

Ras Kerrys musik kan karakteriseras som fusion med alternativ- och instrumental rock, hip hop, reggae, akustisk folk till Afro- Karibisk jazz på marimba och afrikanska beats på djembe.
Hans senaste album “I AM JUST COLOURLESS” kom i juni 2015. Dess titel och sångtexter återspeglar hans starka kamp mot rasism och ojämlikhet i samhället.
- "Vi är som vatten, vi är färglösa." - Genom att samarbeta med Musiker Rasism Mot är han engagerad i antirasistiska olika kulturella evenemang och projekt i Göteborg, som till exempel # vistårinteut, Illegal Festival, workshops med djembe och marimba i lokala skolor för barn och tonåringar.

Som musiker och låtskrivare samarbetar Ras i en mängd olika sättningar och med musiker från olika genrer.

Ras Kerrys är ursprungligen från Zambia och har erfarenhet av små och stora scenframträdanden. Bl.a. från Fotbolls-VM 2010, Camphill Village Festival 2014, Rock i Daisies, Synergy Festival 2010 (Kapstaden, Sydafrika Afrika), Bob Marley Anniversary 2012 (Lusaka, Zambia) och mycket mer ... Ras har blivit jämförd med Bob Marleys uttryck: "från det ögonblick Ras Kerrys och hans band klev på scenen tänkte jag genast "Bob Marley har just kommit tillbaka till jorden för att roa oss".

Gruppmedlemmar

Ras Kerrys: sång, gitarr, djembe, marimba
+ olika konstellationer efter önskemål

Video