Musik på konsthallen


Musik på Konsthallen i Trollhättan är ett samarbete mellan Trollhättans stad och MCV. MCV bidrar med programläggning och medverkar med ett antal MCV-artistprogram. Arrangemanget återkommer årligen.

Program 2016

3 juli

OLEMAN

Svensk-norsk folkmusik. Magiskt samspel med driv och oförglömliga sånger.
Oleman låter den traditionella musiken från gränslandet Bohuslän, Västra Värmland och Östra Norge stå i centrum. Emma Johansson, flöjter och sång, Anette Thorsheim, tvåradigt dragspel, Olof Misgeld, fioler, hänger sig åt visor efter spelmän som Niklas Larsson från Svarteborg till Gustav Kåterud i Hedmark. Den varma rösten och de tre lysande melodispelarna skapar tillsammans en alldeles egen klangvärld.

10 juli

ROSENBERG & ENG

Uttrycksfull musik med spännande instrumentering och genuina låtar.
Rosenberg & Eng är Karin Rosenberg, bouzoki och Pernilla Andersson, sång och kalimba. Duon skriver och arrangerar personliga, innerliga, uttrycksfulla låtar i en akustisk poptradition. Musikaliskt och klangmässigt känner vi också igen jazz och folkmusik.


24 juli

BRYNNEL/JARDEMARK/JANSON

Sånger med plats för eftertanke.
Sunniva Brynnel på sång, Rolf Jardemark på gitarr samt Peter Janson på kontrabas framför sitt Karin Boye-program med Brynnels tonsättningar till Boyes texter, sånger på svenska, samt i översättning till engelska av David McDuff. Musiken är inspirerad av svensk och keltisk folkmusik samt jazz och improvisationsmusik.

Se brynnel/Jardemark/Janson på Musik på Konsthallen 2016 här


31 juli

TANGOKUNGAR

En äkta finsk tangokonsert med skrönor som tillval.
Låt dig förföras eller förfäras av de odödliga finska tangoklassikerna Satumaa, Täysikuu och Liljankukka. Tangokungar sjungs på originalspråket finska, men kryddas med mustiga skrönor på svenska om olika tangokungars öden och äventyr. Timo Nieminen, sång och skrönor, Hasse Westling, kontrabas, Sverker Stenbäcken, dragspel och Stefan Bellnäs, gitarr.


7 augusti

DOGGERLAND

Unik sättning med ovanlig repertoar av ”Nordsjömusik".
Med Nordsjön som kuliss spelar trion Doggerland folkmusik präglad av en ovanlig besättning, starka musikaliska tolkningar och smittande spelglädje. Från grovhuggna shanties till finslipade polskor tar de med publiken på en svallande färd genom både skogar och hav. Richard Burgess, sång, concertina, Anders Ådin, vevlira, gitarr och Jenny Elisabeth Gustafsson, fiol.


14 augusti

KAJA

Klezmerskalor och balkansväng mixat med konstmusik, tango och svensk folkton.
Kaja har skapat en egen genre, en korsbefruktad mix av olika uttryck. Hjärtat har alltid slagit för östeuropeisk folkmusik men nyfiket har de låtit musiken ta egna vägar från klezmer till tango, svensk folkton, improvisation och konstmusik. På nya albumet Tre Trappor Upp har musiken färgats av amerikansk folkmusik och indisk raga. Resultatet är en egenartad kammarfolkmusik med överraskande vändningar. Livet Nord, fiol, Camilla Åström, dragspel och piano och Daniel Wejdin, kontrabas.