MCV på Gothenburg Culture Festival


I samarbete med Göteborg & Co är MCV värd för scenen i Bältespännarparken under en kväll på Göteborgs Kulturkalas. MCV-artister framträder och arrangemanget brukar vara mycket välbesökt.


Axel Sondén, Black Cat Bone och Dunderhead.

MCV på Gothenburg Culture Festival, 6 augusti 2019
Den 6 augusti kommer MCV att hålla i en kväll på Gothenburg Culture Festival. På scenen i Bältespännarparken uppträder tre MCV-artister från kl. 19:00 till kl. 23:00. Entrén är förstås fri.

AXEL SONDÉN & FLYTTFÅGLARNA

Svåremotståndlig göteborgsk visfolkpop, kl. 19:15.

Flyttfåglarna består av nyskapande folkmusiker som har liknats vid ett göteborgskt E-Street Band. Till deras svängande stråkar, trumpinnar och plektrum bjuder nutids-estradören Axel Sondén in publiken på en resa.
Resan går via indiska bakgårdar, gryningar över Kalahari och oväntade möten på spårvagnar till bussresor mot Saturnus. Vart resan sedan slutar är det ingen som vet före konserten är över.
Det här gängets liveframträdanden gör det svårt att undgå att le brett, känna pulsen gunga och även tänka en och annan värdefull tanke på färden.

Axel Sondén: sång, gitarr & komposition,
Arvid Sondén: kontrabas,
Emma Engström: piano,
Guro Kvifte Nesheim: fiol & hardingfela,
Simon Jakobsson: munspel,
Thomas Eriksson: mandolin & cittern,
Emil Blommé: slagverk.

DUNDERHEAD

Starkt och fartfyllt med ett av Europas bästa bluegrassband, ca kl. 20:45.

Historien om Dunderhead började på en gata i stadsdelen Haga i Göteborg. En vacker vårdag 2013 stod ett gäng och spelade när Angelina Lundh gick förbi. Hon stannade, lyssnade och tog kontakt med bandet. Ganska snart spelade de ihop under namnet Angelina Darland & the Moonshine Brothers. 2014 bytte gruppen namn till Dunderhead (westernslang för imbecill). Genom år av flitigt turnerande har de arbetat fram en stark och fartfylld liveakt med en repertoar bestående av eget material och traditionella bluegrasslåtar. Under 2014 tog vinden tag i seglen ordentligt när Dunderhead blev utnämnda till Europas bästa bluegrassband av EWOB (European World of Bluegrass). Utnämningen följdes av turné i Tyskland, Nederländerna, Belgien, Frankrike och Sverige. 2015 släpptes den självbetitlade debutskivan Dunderhead, följd av turnéer i både Europa och USA, bland annat på festivalerna Romp Fest och Red White and Bluegrass Festival. Hösten 2019 går Dunderhead åter in i studion för att spela in sitt nästa album.

"Their banjo driven original songs with intricate arrangements coupled with a warm stage presence blew the audience away."
(Bluegrass Magazine UK)

Angelina Lundh: sång, dragspel,
Mikael Grund:
sång, gitarr, mandolin,
Carl Karlsson
: bas,
Anders Ternesten: banjo,
Agnes Brogeby: fiol.

BLACK CAT BONE

Tung gitarrbaserad blues med ett stort knippe energi, ca kl. 22:15.

På repertoaren hittas musik av legender som Skip James, Elmore James och John Mayall
Gruppens styrka ligger i en bred reportoar som täcker in många av bluesens stilar, allt framfört med stor spelskicklighet och god känsla för stilen.
Black Cat Bone är ett vitalt bluesband där stilens viktigaste komponenter – sväng och uttryck – står i centrum.

Christoffer Johansson: sång,
Erik Fastén: trummor,
Erik Ivarsson: gitarr,
Per Ödberg: gitarr,
Linus Fredin: elbas.

Varmt välkomna!