MCV på Göteborgs Kulturkalas


I samarbete med Göteborg & Co är MCV värd för scenen i Bältespännarparken under en kväll på Göteborgs Kulturkalas. MCV-artister framträder och arrangemanget brukar vara mycket välbesökt.


Foto: Elias Assar, Mikael Silkeberg, Kamila Schneltser.

MCV på Göteborgs Kulturkalas, 16 augusti 2018
Den 16 augusti kommer MCV ha en kväll på Göteborgs Kulturkalas. På scenen i Bältespännarparken uppträder tre MCV-artister från kl. 19:00 till kl. 23:00.
Konferencier: Kattis Olsson Lundberg.

ANNELIE

Electroambient pop, kl. 19:00.

En mashup av analoga beats, CASIO-syntar och subtonig bas. Som pop i en ambient kostym. ANNELIE är experimentellt utmanande, som artist och i rollen som producent och topliner för andra artister. Senaste EP-släppet Teenager (Peephole Recordings) har följts av fina recensioner runtom i världen:

"Håll ögonen öppna för denna utmärkta svenska electro-talang"Zero Music Magazine.
"Somewhere between the pop sensibility of Robyn and the sparse yet catchy bleakness of Kite"Electronic North.

ANNELIE har turnerat runt om i Europa under februari och är klar för en Mexicoturné i maj 2018. Den 11 maj släpptes en ny singel och video, St. Revealer, inför höstens kommande EP-släpp med tillhörande turné.

Annelie Johansson: sång, klaviatur, synt
Jonatan Tikas: trummor, drumpad
Felix Björklund: syntar

Anders von Hofsten

Soul med afrikanska & brasilianska rytmer & sången i centrum, kl. 20:30.

Anders von Hofsten (aka Hofstone) är Malmösångaren och pianisten som älskar allt som svänger. Han har sjungit och spelat med souleliten – Blacknuss, Robyn, Amanda Jenssen, Titiyo och Kaah är några namn.

Som sångare, pianist, producent och låtskrivare har han färdats från tiomanna-funkbandet The Family Tree, via soulplattan Bottom of a Heart, till allehanda brasilianska rytmer med sångerskan Simone Moreno, vars band, Os Lourinhos, han är kapellmästare för och turnerar med land, riken och kontinenter runt. Anders har också producerat Morenos två senaste, rosade skivor Samba Makossa – med Timbuktu-duett-hiten Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö) – samt den senaste Planetas – en konstnärlig triumf som hyllades i pressen och bland annat vann Manifestpriset.

Anders von Hofsten: sång, piano, gitarr
Olle Linder: 8-strängad gitarr, slagverk, kör
Ola Bothzén: slagverk, kör
Valter Kinbom: slagverk

Aurelia Dey & Alpha Crew

En feministisk konsert med afrokaribisk musik och dans, kl. 22:00.

Aurelia Dey är en feministisk afropop/dancehall-artist och en frisk vind av musikaliskt yttrande som Sverige saknar motsvarighet till. Hon använder musiken som verktyg i den afropéiska rörelsen. Det unika med Aurelia Dey är hennes sound och hennes mångfald. Hon är en artist som både toastar/rappar, sjunger, dansar och producerar – en Sveriges Missy Elliot! I Göteborg driver hon dessutom dansskolan The Dancehall College.

Aurelia Deys hyllade debutalbum Gyllene Tider släpptes i april 2015. Skivan blev nominerad i kategorin årets rytm på Manifestgalan 2016 och flera av hennes singlar roterade på P3. Senare samma sommar åkte hon på KWAII-turnén i Zimbabwe och Sydafrika.

Back to my roots, hennes nya slogan, har inspirerat både hennes musikaliska och grafiska uttryck. Afrokaribiska rytmer blandas med nordiska harmonier, dancehall och afrobeats på svenska! Våren 2017 kom Alpha Vol. 1, första EP-kapitlet i en serie i två delar, producerad av André Roots och Melisha Linell. Kort därefter medverkade hon i SVT:s Gomorron Sverige där hon intervjuades av Per Sinding Larsen. EP:n har nominerats till årets rytm på Manifestgalan 2018.
År 2017 avslutades med en turné i Ghana med nio pondusfyllda kvinnor; hennes band och dansare Alpha Crew. Den resulterade dessutom i en tolv minuter lång intervju i SVT:s Go’kväll och senare 2018 kommer en dokumentär om resan. Alpha-turnén är något extraordinärt och explosivt i dancehall och afrobeatsens anda som gungar bombastiskt på Sveriges scener.

I alla Aurelia Days projekt utmanar hon genregränser och uppmanar publiken att engagera sig i samhällsdebatter. Hon håller workshops i dancehall/pondus för unga kvinnor via kvinnokollektiven Femtastic och Sallyswag. Med stark karaktär och kaxig röst förhöjer Aurelia Dey alla sammanhang hon är med i.

Aurelia Dey: röst, sång, rap, toast
Stina Andersdotter:
elbas
Ebba Wigren:
trumset, percussion
Hilda Ekstedt:
saxofon
Mona Namer:
dans
Karolina Carlsson:
dans
Pamela Idström:
stylist

Varmt välkommen!