Pop up Schubert


”Pop Up Schubert” - Interaktiva, kreativa och dansanta minikonserter

Operasångerskan Nina Ewald, pianisten Karin M Nilsson och dansaren Pia Nordin utmanar barnen med en livesång och dansmoment.
I Pop-Up Schubert besöker trion skolan med musik och poesi i ett skönt tempo där rytmiklekar, kroppen och rösten är redskapen. Pianot, kroppen och rösten bär de med sig. Tillsammans skapar barnen ett nytt musikverk med hjälp av the Music Minute Shaker samtidigt som den 200 år gamla poesin får en make-over. Med våra kroppar gestaltar vi dikt och ton, förutsättningslöst och lekfullt. En skapande upplevelse som gör barnen delaktiga i den klassiska kammarmusiken.
Ett intensivt musikaliskt möte "in real life" i barnens vardag med inspirationen i fokus och en interaktiv introduktion till musikalisk analys.

Formatet är mycket flexibelt och gruppen har med små medel kunnat anpassa den till alla åldersgrupper. Tillsammans utforskas musiken och poesin i en sång av Franz Schubert. Det blir stora penseldrag och en dansant och sjungande skrattfest som sänker tröskeln till det finkulturella rummet. Evenemanget passar publik i skolåldern samt tillställningar för stora och små.
De medverkande har en inkluderande profil och har särskild kompetens i bemötandet av personer med intellektuella funktionsvariationer.

Här kan du lyssna, titta och läsa mer om föreställningen: https://www.karinm.se/schubertappen/

Gruppmedlemmar

Nina Ewald: sopransolist
Karin M Nilsson: piano
Pia Nordin: dansare

Video