Patrick Rydman


Egna kompositioner i kosmiskt möte mellan planeterna Pop & Jazz.

Patrick Rydman är något så sällsynt som en svensk jazzsångare som skriver sitt eget material. Tillsammans med sitt välrenommerade band skapar han stämningar, melodier och musik som kanske kan beskrivas som poetisk singer/songwriter-jazz med starka popinfluenser, kryddat med en smula cirkus och cabaret.

2008 släpptes den kritikerrosade debutplattan I Will Do It, och 2011 släpptes CD nr 2, What Took You So Long. Två långa set med originalmaterial finns på repertoaren, men Patrick sjunger även på bröllop, företagsfester och liknande tillställningar, då repertoaren kan skräddarsys för tillfället i fråga, och sättningen bantas ända ner till duoformatet.

Patrick Rydman har synts och hörts på Göteborgs konsert- och teaterscener i drygt 15 år. Är bla medlem i Sångensemblen Amanda (en rad föreställningar och turnéer i Sverige och utomlands, två Grammisnominerade CD-skivor mm), barnmusiktaetergruppen Kåbra och musikteatergruppen Slabang. Har verkat som teatermusiker och kompositör för scen och radio, sjungit Burt Bacharach-hits i kultföreställningen The Missing Fortnight och varit sångsolist med Bohuslän Big Band vid ett flertal produktioner.

Gruppmedlemmar

Patrick Rydman: sång, text, musik
Fabian Kallerdahl: keyboards
Miko Rezler: trummor
Henrik Cederblom: gitarr
Josef Kallerdahl: bas

Video