Parallel Activity


Energisk och smäktande improvisationsmusik med dörrarna vidöppna för rock, folk och annat.

Fyra musiker med tunga bakgrunder från Göteborgs jazz/rock/impro/bluesscen.
Ekon från det sena 60- och tidiga 70-talets pop och rock musik är tydliga likväl som influenser från
folkmusik, country, jazz mm.
Riffbaserade låtar med komplex, tung rytmik balanseras med vackra, lyriska kompositioner.
Dubbla gitarrer är ett väl beprövat koncept i rockhistorien, men här används kombinationen på nya, kreativa sätt och skapar ett unikt, dynamiskt sound som kompletteras och utmanas av ett lyhört, blytungt men ändå luftigt komp.

Nov 2017 släpptes debutalbumet "Rubicon" på Imogena Records.

"Det är mycket gitarr och ovanligt snygg gitarr. Musiken är omväxlande och går från tunga riff till finstämt lyriska avsnitt. Ljudbilden blir väldigt bred och det målas upp ljudlandskap av många typer. Ibland känns landskapet väldigt öde, ibland blir det lite hotande, men det är alltid vackert på något vis.”
Lennart Götesson - Dalademokraten

"Bandets sound har rötter i 60- och 70-talet och det går att höra vissa ekon från band som Kebnekajse och Kvartetten som sprängdes, och emellanåt låter Parallel Activity som ett instrumentalt Fleetwood Mac.”
Tobias Magnusson - Kulturredaktör Göteborgs Fria Tidning

""Allt går igen? Nä, men det som är bra försvinner aldrig. Som till exempel jazzrock av den gamla skolan. Göteborgsgruppen Parallel Activity visar att den här musiken är tidlös. Jag vet inte var de hämtat sina influenser. Kebnekajse? Lite. Spotnicks? Njae. Fleetwood Mac? Kanske. Det spelar ingen som helst roll, för de står helt på egna ben."
Mats Palmquist - LIRA

"Två gitarrer, bas och trummor är en rätt udda sättning för en jazzgrupp. Fast Parallel Activity kanske lika gärna kan rubriceras som ett rockband och då blir sättningen inte konstig alls. Viktigare än att definiera musiken är förstås konstaterandet att det låter mycket bra om debuten.”
Dan Backman - OJ

Parallell Activity är:
Carl Svensson – gitarr. Mångsidig gitarrakrobat i egna bandet Angry Loner, Sarah Riedel, Lindha Kallerdahl, Klabbe Hörngren, Tira Vento m.fl.
Erik Ivarsson – gitarr, lapsteel. Hörs i blues/jazz/rocksammanhang med t.ex Black cat bone, Elina Ryd, Arvid Nero och egna trion Epidot.
Alfred Lorinius – elbas. En av de yngre generationens absolut främsta. Spelar i Köket, Farvel och daRk hOrse för att nämna några.
Johan Björklund – trummor. Lång meritlista som kapellmästare, kompositör för Mess, Johan Björklund Dynamic Flavours, Thymeshift m.fl. Har även spelat med Lina Nyberg, Klabbe Hörngren, Staffan Svensson m.fl.

Gruppmedlemmar

Johan Björklund - trummor & percussion
Carl Svensson - elgitarer
Erik Ivarsson - el & akustiska gitarrer
Alfred Lorinius - elbas

Video