De 10 fria arrangörerna


BrÖtz

Jazzklubben Brötz i Göteborg är en av Sveriges ledande scener för improviserad musik. Brötz har de senaste 22 åren bedrivit en kontinuerlig konsertverksamhet bestående av två akter varje onsdagkväll.Brötz drivs ideelt av ett kollektiv bestående dels av musiker men även flera kulturälskande eldsjälar.

Brötz är en scen som inte värjer för nyskapande och utmanande kulturyttringar. Fokus för verksamheten ligger på improvisationsmusik, emellertid innefattar Brötz även andra konstnärliga uttryck såsom poesi, måleri och teater.

Brötz har fått resonans hos såväl kulturälskande Göteborgare och inom nationella och internationella musikerkretsar. Improvisationsmusiker från världens alla framträder idag på Brötz och det i samband med Brötz anknytning till Göteborgs lokala improvisationsmiljön gör Brötz till unik mötesplats och musikscen.

www.brotznow.se


______________________________________________________

Bunkerfesten

Bunkern är för Er som inte vet en ideell kulturförening i Göteborg, där ca 140 st yrkesmusiker samsas under samma tak. Bunkern har genom åren utvecklats från att varit några få replokaler till att bli ett resurscentrum för frilansande musiker och är idag ett nationellt och internationellt musikaliskt nav. Bunkern är en unik samlingsplats för det fria musiklivet, mitt i centrala Göteborg. Du vill inte missa denna kväll!

www.bunkern.se

______________________________________________________

GAS-festivalen

Målet från starten av festivalen 1999 har varit och är så även idag att presentera ett högkvalitativt internationellt festivalprogram. Festivalen vill presentera ett i musikalisk mening gränsöverskridande program där olika ljudande konstriktningar och genrer utmanar och möter varandra. GAS vill skapa dialog och diskussion kring konstens roll i samhället och utveckla konsertformerna för publika möten, söka oväntade scener och publika mötesplatser.

www.gas-festival.com

http://gas-festival.com/

______________________________________________________

Kartong Inn - THIS IS ART POP

THIS IS ART POP är en konsertserie i tre delar, en manifestation av musiken Art Pop. Genom THIS IS ART POP visar vi upp fantastisk musik inom det breda spektra som är Art Pop. Tre delar, tre platser, sex konserter. Från Oceanen på Stigbergstorget via Nefertitis källarlokaler för att till sist landa i Hagakyrkans magnifika akustik. Vi ger oss ut på en resa i höst – välkommen att följa med.

THIS IS ART POP är en del av konceptet GBG ART POP, som drivs av kulturföreningen Kartong Inn.

www.gbgartpop.com

www.kartonginn.se

______________________________________________________

Klubb Entra

Hösten 2011 drog Staffan Svensson på Göteborg Artist Center igång ett nytt projekt. Idén var att starta en klubb som var till för musikerna och musiken, en slags kompromisslöshet och ett kulturpolitiskt ställningstagande. Resultatet blev Klubb ENTRA, en liten intim konsertserie på krogen Lust nära Järntorget. Efter en tid flyttades konceptet till Victoriaskolan i Vasa, för att så småningom, alltså hösten 2015, landa på Nefertitis anrika scen. Där ligger nu klubben på obestämd tid. Klubb Entra är en Göteborgsscen med fokus på musiker. Musiken? Det kan kallas jazz. Det kan kallas improvisation. Det kan kallas musik.

https://www.facebook.com/klubbentra

http://www.gacmusic.se/

______________________________________________________

Klubb Kom In

Klubb Kom In är en jazzklubb i Göteborg som drivs av musik- och jämställdhetsorganisationen IMPRA. Klubben ger ca 4 konserter per termin och har som princip att minst hälften av alla musiker på scen fördelat över en säsong ska vara kvinnor eller transpersoner. Genremässigt vill KKI lyfta konstellationer som använder sig utav improvisation på ett eller annat sätt i sin musik. Följ oss på Facebook för att höra om nästa konsert!

klubbkomin.blogspot.se

www.facebook.com/klubbkomin

______________________________________________________

Koloni

Sedan 2004 har jag drivit den ambulerande kulturföreningen Koloni som profilerat sig som en flitig, nytänkande och envis kulturskapare där experimentell musik med öppna dörrar delar scen med filmvisningar och performance.Koloni har presenterat akter från hela världen (runt 40 länder, exempelvis Argentina, Cambodia, Estland, Ghana, Kina, Syrien, Serbien, Japan och Mexiko) och ständigt bjudit på nya, spännande konstellationer med nyskapande och upplevelse i fokus. Med omkring 400 arrangemang och dryga 1000 liveakter, med tyngdpunkt på de internationella, inom olika genrers och ett oräkneligt antal dj:s och konstnärer har Koloni på omkring 90 scener av alla de slag förmedlat upplevelser utöver det vanliga. Detta har skett till stor del utan offentlig finansiering.

www.facebook.com/kolonigbg

______________________________________________________

Levande Musik

Levande Musik grundades 1952 och är en av Sveriges mest anrika konsertarrangörsföreningar för nutida musik. Sedan föreningen grundades har den aktivt arbetat för den nutida noterade musiken och improvisationsmusiken i Göteborg och Västra Götalandsregionen. Levande Musik arrangerar mellan 15 och 20 konserter per år med de främsta musikerna från hela världen inom det nutida musikfältet och arbetar aktivt för rimliga lönevillkor för musiker och ett jämställt musikliv.  2004 startade Levande Musik den nu autonoma Kalvfestivalen och 2014 initierade föreningen ett regionalt nätverk, Klangbotten, för samarbeten med konsthallar/museer i Västra Götalandsregionen. Föreningen letar ständigt nya metoder för att lyfta fram den nutida musiken och arbetar utifrån tanken att en levande musikkultur bärs av en nära kontakt mellan musikerna och publiken. Vi arrangerar konserter i olika format, allt från intima lägenhetskonserter till större festival-arrangemang och har alltid ett pedagogiska projekt på gång. Vår ambition är att det du hör och ser på en konsert hos Levande Musik kan du inte uppleva någon annanstans.

www.levandemusik.org/

______________________________________________________

Torpåkra Ljudstation

Torpåkra Ljudstation är ljudkonstgalleriet och konsertscenen som hyst in sig i A. Nilssons gamla lanthandel intill Torpåkra station. Galleriet är ett forum och mötesplats för ljudkonstnärer, musiker och publik. Sedan 2012 arrangeras här konserter och utställningar, ljud- och konstinstallationer, i en delvis bevarad gammal lanthandel. Högt och lågt blandas folkmusik, jazz, pop och experimentmusik. Band och musiker fångas upp á la minute när de ”passerar” grannskapet och har tid över i sitt spelschema. Ibland finner man en ljudkonstinstallation i skyltfönstret. Den fysiska platsen är förlagd i Torpåkra, mellan Borås och Herrljunga. Det gamla stationshuset är numera stängt men grannhuset, den gamla lanthandeln finns kvar och erbjuder en spännande miljö för konserter och andra konstprojekt. Platsen är lättillgänlig från landsbygd till storstaden då stationsperrongen ligger ett knappt stenkast från utställnings- och konsertlokalen. Lokala och regionala aktörer konserterar/ställer ut sida vid sida. Konsten som skall presenteras har hög nivå på kvaliteten men skall för den skull inte sakna bredd eller bas. Det är angeläget att Torpåkra Ljudstation vänder sig till en bred publik där människor från närområdet känner sig delaktiga och trygga, därför är programpolitiken och inbjudna konstnärer med omsorg valts ut - konst är mångbottnad och det vill vi lyfta fram från flera håll. T ex. ljud/mekanik eller där publik själv kan vara medskapare i projektet.

https://www.facebook.com/Torp%C3%A5kra-Ljudstation-244321012281385/

______________________________________________________

Västerlanda Kultur och media

Västerlanda Kultur och media är en ideell förening startade i maj 2012 och drivs av några yrkesverksamma konstnärer som bor på landsbygden i Lilla Edetskommun. Föreningen har som målsättning att vara en samlande kraft för hela kommunens kulturliv. Vårt program spänner över flera genrer med målsättning att alla akter ska vara nyskapande.

www.vkom.se